Γιάννενα: «Στους Δρόμους του Νησιού» και με Family Run

Γιάννενα: «Στους Δρόμους του Νησιού» και με Family Run

Με έναν ακόμη αγώνα εμπλουτίζεται η αθλητική εκδήλωση «Στους δρόμους του Νησιού», με την οποία ανοίγει και φέτος, για τρίτη συνεχή χρονιά, ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων. 

Στους αγώνες των 3.600 μ. και 1.600 μ. για παιδιά, σε μια πανέμορφη διαδρομή, έρχεται να προστεθεί και το Family Run 1.600 μ., που απευθύνεται σε όσους θέλουν το τρέξιμο να είναι… οικογενειακή υπόθεση. 

Στο πρότυπο αντίστοιχων διεθνών διοργανώσεων, δίνεται φέτος η δυνατότητα σε όλη την οικογένεια να συμμετέχει σαν μια ομάδα, με το ζητούμενο να είναι η κάθε οικογένεια (τουλάχιστον ένας γονέας και ένα παιδί) να εκκινήσει μαζί και να κόψει μαζί το νήμα του τερματισμού.

Η συμμετοχή και στους τρεις αγώνες, που φέτος έχουν χορηγό τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ», είναι δωρεάν και ο χαρακτήρας τους δεν είναι τόσο αγωνιστικός όσο ψυχαγωγικός, αν και θα δοθούν μετάλλια στους τρεις πρώτους νικητές.


Το Νησί των Ιωαννινων αναμένεται να κατακλυστεί την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου με εκατοντάδες μικρούς δρομείς, πολλοί εκ των οποίων θα έχουν μια πρώτη εμπειρία με το τρέξιμο και θα αποτελέσουν κάποια στιγμή τους δρομείς του Γύρου Λίμνης.


Οι αγώνες ψυχαγωγικού χαρακτήρα δίνουν σε όλους την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικά ιστορικά, θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία, αλλά κυρίως να έρθουν σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον, τρέχοντας σε απόσταση επαφής από τα νερά της λίμνης, δίπλα από ένα παρθένο δασύλλιο και στα γραφικά καλντερίμια και τις πλατείες του Νησιού.


Στον αγώνα των 3,6 χλμ. έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι είναι γεννημένοι από το 2002 και μεγαλύτεροι, ενώ για τους ανήλικους πρέπει να κατατεθεί στην γραμματεία υπεύθυνη δήλωση του γονέα για τη συμμετοχή τους. 


Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 12 το μεσημέρι από το Σαράι (θέση πλατφόρμα) και θα πραγματοποιηθούν δύο γύροι στην παραλίμνια διαδρομή του νησιού, με τους συμμετέχοντες να τρέχουν στα δρομάκια και τις πλατείες του οικισμού, δίπλα από τα μουσεία και τα μοναστήρια, με τερματισμό στο Μουσείο του Αλή Πασά.

Στις 12.30 το μεσημέρι, από το ίδιο σημείο θα ξεκινήσει και ο αγώνας των 1,6 χλμ., στον οποίο δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μαθητές από το 2003 έως και το 2008. Οι ανήλικοι μαθητές πρέπει απαραίτητα να καταθέσουν στη γραμματεία υπεύθυνη δήλωση του γονέα για τη συμμετοχή τους στον αγώνα.


Στην ίδια διαδρομή θα πραγματοποιηθεί και το Family Run, με ώρα εκκίνησης στις 12.45. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μαθητές δημοτικού, που θα πρέπει να συνοδεύονται τουλάχιστον από έναν γονέα ή κηδεμόνα.


Δηλώσεις συμμετοχής
Το ενδιαφέρον για συμμετοχή «Στους Δρόμους του Νησιού» είναι μεγάλο και καλό θα είναι όσοι θέλουν να συμμετέχουν, να φροντίσουν για την έγκαιρη εγγραφή τους στο Κέντρο Εγγραφών στην οδό Αβέρωφ 4 καθημερινά, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. 


Για λόγους ασφαλείας έχει τεθεί ανώτατο όριο συμμετοχών στα 600 άτομα και όσοι δεν εξασφαλίσουν την έγκαιρη εγγραφή τους, δε θα μπορέσουν να συμμετέχουν και να παραλάβουν τα αναμνηστικά τους. 

Εγγραφές και παραλαβή αριθμών θα γίνονται και στο Νησί, στην αφετηρία του αγώνα στη θέση Σαράι, την ημέρα των αγώνων, από τις 10.30 έως τις 11.30 το πρωί, στην περίπτωση που δεν καλυφθεί νωρίτερα ο αριθμός. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Ξεναγήσεις
Όπως τις δύο προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος, θα υπάρχει η δυνατότητα επισκέψεων στα μοναστήρια του Νησιού, στο Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, το οποίο θα λειτουργεί με επιπλέον προσωπικό, και στο Μουσείο Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου.


Η τιμή του εισιτηρίου στα καραβάκια θα είναι στο 1 ευρώ με επιστροφή, μετά από απόφαση του Σωματείου Λεμβούχων Νήσου που στηρίζει τη διοργάνωση.


vimanews.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: «Στους Δρόμους του Νησιού» και με Family Run
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2425001266188652444
item