Κρίσιμο EuroWorking Group τη Δευτέρα με το βλέμμα στην τρίτη αξιολόγηση Κρίσιμο EuroWorking Group τη Δευτέρα με το βλέμμα στην τρίτη αξιολόγηση | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κρίσιμο EuroWorking Group τη Δευτέρα με το βλέμμα στην τρίτη αξιολόγηση

Κρίσιμο EuroWorking Group τη Δευτέρα με το βλέμμα στην τρίτη αξιολόγηση
Το «χαλί» για την έναρξη της τρίτης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να «στρώσει» το EuroWorking Group, που συνεδριάζει τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου.
Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση του οργάνου μετά το καλοκαίρι, η οποία και σηματοδοτεί το τέλος της καλοκαιρινής ραστώνης εντός και εκτός συνόρων της Ελλάδας.
Στη συνεδρίαση του EuroWorking Group, αναμένεται να εξεταστεί η τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και η πορεία εξόφλησης των ληξιπροθέσμων οφειλών του Δημοσίου, προκειμένου να εκταμιευτεί η επόμενη υπο-δόση των 800 εκατ. ευρώ.
Την επόμενη μέρα, Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης θα έχουν συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον αρμόδιο Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί.
Σύμφωνα με στελέχη του οικονομικού επιτελείου, η συνάντηση αυτή έχει τόσο απολογιστικό όσο και προπαρασκευαστικό χαρακτήρα καθώς η ελληνική πλευρά θα ενημερώσει για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος τους θερινούς μήνες και θα συζητήσει με την ηγεσία της ΕΕ το πρόγραμμα εργασιών της επόμενης περιόδου.
Τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών θα βρεθούν στην Αθήνα την εβδομάδα 11-18 Σεπτεμβρίου για να ξεκινήσουν την επισκόπηση της πορείας του προγράμματος, ενώ οι επικεφαλής των αποστολών των ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και ESM αναμένεται να έρθουν στη χώρα μας μετά τις 15 Οκτωβρίου και την Ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Epirusblog Gr
5 of 5
Κρίσιμο EuroWorking Group τη Δευτέρα με το βλέμμα στην τρίτη αξιολόγηση
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 7092940232321735799
Σχόλια
item