Πηγή Ευρωζώνης: Η Eldorado παράδειγμα του τι δεν πρέπει να κάνουμε για τις επενδύσεις Πηγή Ευρωζώνης: Η Eldorado παράδειγμα του τι δεν πρέπει να κάνουμε για τις επενδύσεις | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πηγή Ευρωζώνης: Η Eldorado παράδειγμα του τι δεν πρέπει να κάνουμε για τις επενδύσεις

Πηγή Ευρωζώνης: Η Eldorado παράδειγμα του τι δεν πρέπει να κάνουμε για τις επενδύσεις

Σαφής προειδοποίηση: Αν η κυβέρνηση δεν καταβάλλει τα 800 εκατομμύρια που εισέπραξε από τους δανειστές για πληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών τότε οι Ευρωπαίοι θα τα πάρουν πίσω - Ράπισμα και για το χρέος: Το 2018 θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για πιθανή ελάφρυνση.

Ως «παράδειγμα προς αποφυγή» για το τι δεν πρέπει να κάνει μια χώρα για τις επενδύσεις βλέπουν οι αξιωματούχοι της Ευρώπης την υπόθεση Eldorado. Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο της Ευρωζώνης που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας, οι χειρισμοί της κυβέρνησης Τσίπρα αποτελούν «παράδειγμα του τι να μην κάνουμε για τις επενδύσεις».Σύντομο θα είναι το Eurogroup της Παρασκευής στο Ταλίν της Εσθονίας σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης και μιας «πολιτικής φύσης» συζήτηση για την Ελλάδα.

Το μείζον θέμα για την Ελλάδα θα είναι φυσικά η τρίτη αξιολόγηση, η οποία ο αξιωματούχος εικάζει πως δύναται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο, θα πρέπει όμως η Ελληνική κυβέρνηση να τρέξει με γρήγορους ρυθμούς καθώς τα χρονοδιαγράμματα είναι άκρως πιεστικά.Αναλυτικά τα θέματα της Γ’ αξιολόγησης ο προϋπολογισμός για το 2018 και το κατά πόσο η Ελλάδα θα είναι εντός του πλεονασματικού στόχου, η μεταρρύθμιση του δημοσίου τομέα και των υπαλλήλων της δημόσιας διοίκησης, τα κοινωνικά επιδόματα και η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας.

Δεν θα υπάρξει συζήτηση για το χρέος, τουλάχιστον ως το 2018, καθώς έτσι έχει συμφωνηθεί, ανέφερε ο αξιωματούχος. 


Γελοία όποια αμφισβήτηση της ΕΛΣΤΑΤ

Ξεκάθαρος ως προς τη θέση του  αλλά και των υπόλοιπων θεσμών ήταν ο ανώτερος αξιωματούχος σχετικά με το θέμα ΕΛΣΤΑΤ και τη δίκη Γεωργίου. 

Ο αξιωματούχος τόνισε πως τα δεδομένα και οι στατιστικές της ΕΛΣΤΑΤ έχουν ελεγχθεί και από την Eurostat και από το ΔΝΤ, συνεπώς η οποία αμφισβήτηση τους και τα σενάρια πως εξαιτίας τους η χώρα μπήκε στο μνημόνιο είναι “γελοία”.


Ερωτηματικό για τον προϋπολογισμό του 2018
Ερωτηματικό γύρω από τον προυπολογισμό του 2018 και το κατά πόσο θα καταφέρει η Ελλάδα ν πιάσει τον πλεονασματικό στόχο 3.5% αποφεύγοντας έτσι τις περεταίρω περικοπές δαπανών.

Ο αξιωματούχος εικάζει πως πρώτα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το 2017 και να υπάρχει μια καθαρή εικόνα της οικονομίας και των εσόδων. Τα έσοδα πάντως από φυσικά πρόσωπα φαίνεται να είναι μικρότερα των προσδοκιών, όμως άλλοι τομείς βαίνουν καλώς. 


Παράδειγμα προς αποφυγή η El Dorado
Τοθέμα της άρσης επενδύσεων από την καναδική εταιρεία θα βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων από τους ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης. Ο αξιωματούχος σημειώνει πως το τι έγινε αποτελεί ένα ξεκάθαρο «παράδειγμα προς αποφυγή», καθώς γίνεται μεγάλη προσπάθεια να προσελκυθούν επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ερωτηματικό και για τα ληξιπρόθεσμα
Αναφορικά με το θέμα των 800 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία απομένουν να αποδεσμευθούν για τη χρηματοδότηση των ληξιπροθέσμων του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα επικρατεί ομιχλώδες τοπίο.

Η Ευρωπαϊκή πλευρά αναμένει ξεκάθαρα δεδομένα από το λογιστήριο του κράτους προκειμένου να εκταμιευθεί η υποδόση, μέρος της Β’ αξιολόγησης. Σε περίπτωση που τα στοιχεία δεν παρασχεθούν εγκαίρως τα χρήματα θα επιστραφούν στο φάκελο του προγράμματος και συνεπώς δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα.
Epirusblog Gr
5 of 5
Πηγή Ευρωζώνης: Η Eldorado παράδειγμα του τι δεν πρέπει να κάνουμε για τις επενδύσεις
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 8021442105746805929
Σχόλια
item