Ο Έτινγκερ προτείνει Σόιμπλε για πρόεδρο της Bundestag Ο Έτινγκερ προτείνει Σόιμπλε για πρόεδρο της Bundestag | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ο Έτινγκερ προτείνει Σόιμπλε για πρόεδρο της Bundestag

Ο Έτινγκερ προτείνει Σόιμπλε για πρόεδρο της Bundestag
Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θα ήταν ιδανικός πρόεδρος του κοινοβουλίου, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα προϋπολογισμού, Γκίντερ Έτινγκερ.
«Εάν η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Σόιμπλε συμφωνούσαν, εκείνος θα ήταν ιδανικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της Bundestag» είπε ο Έτινγκερ στην εφημερίδα Stuttgarter Zeitung.
Ο Σόιμπλε είναι επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας από το 2009, ωστόσο, όπως εκτιμά το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών προκαλεί αμφιβολίες σχετικά με το αν θα μπορέσει να παραμείνει στη θέση αυτή.
Οι Συντηρητικοί της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ παραμένουν η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στη Bundestag και αναμένεται να επιδιώξουν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού με τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), που έχουν δηλώσει πρόθεση να αναλάβουν το υπουργείο Οικονομικών, και τους Πράσινους.
Epirusblog Gr
5 of 5
Ο Έτινγκερ προτείνει Σόιμπλε για πρόεδρο της Bundestag
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 6707586840944841604
Σχόλια
item