Πρέβεζα: Στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας θα συζητηθεί η μείωση των αρχαιολογικών ζωνών

Πρέβεζα: Στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας θα συζητηθεί η μείωση των αρχαιολογικών ζωνών

Μια πρόταση που πρόσφατα δόθηκε στη δημοσιότητα από τον δημοτικό σύμβουλο Πρέβεζας Γιώργο Νίτσα για μείωση των αρχαιολογικών ζωνών έχει τη δική της ιστορία και προδιαγεγραμμένη εξέλιξη, τουλάχιστον μέχρι ένα επίπεδο.
Το θέμα έχει ανοίξει με ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Μύτικα από τις 3 Απριλίου 2016, ύστερα από πρόταση του προέδρου Νικολάου Ντίτσου.
Απόσπασμα από το πρακτικό της απόφασης αυτής δημοσιεύουμε πιο κάτω.
Άμεσα ενδιαφερόμενοι για την αποδέσμευση εκτάσεων που βρίσκονται στην δεσμευμένη αρχαιολογική ζώνη είναι οι επιχειρηματίες αδελφοί Μπαϊρακτάρη που διατηρούν τα γνωστά ψητοπωλεία στην πλατεία Μοναστηρακίου της Αθήνας. 
Έχουν αγοράσει μια μεγάλη έκταση στην περιοχή, δίπλα στην εθνική οδό και όπως φαίνεται έχουν πραγματικό ενδιαφέρον να επενδύσουν εκεί, στήνοντας τουριστική επιχείρηση σε συνδυασμό με εστίαση.
Την Τρίτη(5-9-17) από το πρωί βρέθηκε στην Πρέβεζα ο κ.Σταύρος Μπαΐρακτάρης, ο οποίος επισκέπτεται συχνά την πόλη μας. Συνέφαγε μάλιστα με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Μύτικα Νικόλαο Ντίτσο που είχε κάνει την σχετική αναπτυξιακή πρόταση σχεδόν ενάμιση χρόνο νωρίτερα, πριν καταθέσει ανάλογη πρόταση ο συμπατριώτης του, δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Νίτσας.
Στην πάνω φωτό διακρίνεται επίσης ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Απόστολος Χατζόπουλος ενώ στο μέσον είναι ο κ.Μπαϊρακτάρης.
Σύμφωνα με αποκλειστική πληροφορία το θέμα θα τεθεί στο δημοτικό συμβούλιο του Σεπτεμβρίου που θα γίνει μετά τις 22 Σεπτεμβρίου καθώς μεσολαβεί η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Τιράνων Αναστασίου Γιαννουλάτου και θα τύχει ευνοϊκής αντιμετώπισης, τουλάχιστον από την πλευρά του Δημάρχου, ο οποίος έχει επισκεφθεί τον κ.Μπαϊρακτάρη στο κατάστημά του και του δήλωσε ότι θα είναι θετικός στην πρόταση αποδέσμευσης.
Δημοσιεύουμε πιο κάτω την απόφαση του τοπικού συμβουλίου με την οποία θα τεθεί στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της μείωσης αρχαιολογικών ζωνών. Την θετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα αναλάβουν να την προωθήσουν για να έχει θετική έκβαση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο οι επιχειρηματίες που έχουν ένα ευρύ κύκλο γνωριμιών.
Κάπως έτσι θα έρθει η ανάπτυξη στην Πρέβεζα…. Ή μήπως όχι;


APOFASI1
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΠΑΣ
 PrevezaPosto
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας θα συζητηθεί η μείωση των αρχαιολογικών ζωνών
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 9168935118425404491
item