Πρέβεζα: "Καμία Πολιτική Βούληση δεν υπήρξε για την αξιοποίηση των στρατοπέδων Σολωμού και Πεδίου Βολής" Διαβούλευση για την Διαβούλευση... Πρέβεζα: "Καμία Πολιτική Βούληση δεν υπήρξε για την αξιοποίηση των στρατοπέδων Σολωμού και Πεδίου Βολής" Διαβούλευση για την Διαβούλευση... | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: "Καμία Πολιτική Βούληση δεν υπήρξε για την αξιοποίηση των στρατοπέδων Σολωμού και Πεδίου Βολής" Διαβούλευση για την Διαβούλευση...

Πρέβεζα: "Καμία Πολιτική Βούληση δεν υπήρξε για την αξιοποίηση των στρατοπέδων Σολωμού και Πεδίου Βολής" Διαβούλευση για την Διαβούλευση...
Ενημέρωση σχετικά με το μάστερ πλαν των Στρατοπέδων Σολωμού και Πεδίου Βολής και κατάθεση θέσεων και απόψεων σχετικά με την αξιοποίησή τους, ήταν το θέμα της συνεδρίασης της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Πρέβεζας που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 6/9 στις 11 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας.
Στην συνεδρίαση, παρουσιάστηκε η Α΄ φάση σχετικής μελέτης που έχει εκπονήσει η «Έψιλον Κατασκευαστική» και αφορά την αξιοποίηση των δύο στρατοπέδων, από το Δήμο.
Σύμφωνα με την μελέτη αυτή η πρόταση για το Στρατόπεδο Σολωμού στοχεύει στην αξιοποίησή του μετατρέποντας το σε πόλο έλξης για την πόλη και στη δημιουργία ενός συγκροτήματος, που θα αναδεικνύει τα φυσικά χαρακτηριστικά του τοπίου και θα ενοποιεί τις εγκαταστάσεις αναψυχής και πολιτισμού του Δήμου με τον παραλιακό περίπατο και τις εμπορικές δραστηριότητες. Επίσης επιδιώκεται η ανάπτυξη των Ιαματικών Πηγών Πρέβεζας με την δημιουργία Νέου Θερμαλιστικού Κέντρου. 
Σε ότι αφορά το Πεδίο Βολής στον Παντοκράτορα η πρόταση αφορά στη δημιουργία ενός τουριστικού συγκροτήματος κατηγορίας πέντε αστέρων με συμπληρωματικές λειτουργίες αναψυχής, ευεξίας και αθλητισμού.
Ειδικότερα, στην σημερινή συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων αλλά και απλοί πολίτες όπου εξέφρασαν απορίες και επιφυλάξεις για το σχετικό θέμα. 
Αξίζει ν'αναφέρουμε πως σε παρόμοιες περιπτώσεις τύπου master plan είθισται να υπάρχουν τρεις και τέσσερις διαφορετικές λύσεις - σενάρια τα οποία να παρουσιάζονται, να αναλύονται και από εκεί και πέρα να επιλέγεται αυτό το οποίο είναι περισσότερο κοντά στις ανάγκες της εκάστοτε περίπτωσης που εφαρμόζεται...και σε καμία των περιπτώσεων "μια και έξω"
Στην σημερινή πάντως συνεδρίαση, από πλευράς δήμου θα έπρεπε να γίνει αναφορά πρώτα στις ανάγκες κάλυψης του Δήμου και έπειτα στον όποιον επιχειρηματικό - επενδυτικό ρόλο στον οποίον δύναται να παίξει.
"Καμία Πολιτική Βούληση δεν υπήρξε για την αξιοποίηση των στρατοπέδων Σολωμού και Πεδίου Βολής" όλα αυτά τα χρόνια, όπου έπειτα την αποχώρηση του στρατού, οι παραμελημένοι χώροι των στρατοπέδων είναι ντροπή για τον πολιτισμό της πόλης, τόνισε ο Δήμαρχος κ.Μπαίλης.  
Στην περίπτωση πάντως των μελετητών της κατασκευαστικής εταιρίας που έχει αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης, αφού έγινε η παρουσίαση της πρώτης φάσης αλλά και των προσωπικών τους κρίσεων για το πως μπορεί να επέλθει ανάπτυξη μέσω της αξιοποίησης των χώρων αυτών, ζητήθηκε από τους παριστάμενους να αναφέρουν πράγματα προκειμένου να συμπεριληφθούν στην τελική παρουσίαση.  
Πάντως, διαφάνηκε πως ήταν μια Διαβούλευση...για την Διαβούλευση αφού δόθηκε η εικόνα - σε μας τουλάχιστον σίγουρα- σκηνές από την ταινία "Γοργόνες και Μάγκες" 

Με την περίληψη της ταινίας να έχει ως εξής "Αθηναίοι καταφτάνουν σε ένα μικρό νησί για να αγοράσουν κτήματα, έχοντας πληροφορηθεί πως μια μεγάλη ελβετική εταιρεία έχει αποφασίσει να το αξιοποιήσει τουριστικά". 

prevezabest.blogspot.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: "Καμία Πολιτική Βούληση δεν υπήρξε για την αξιοποίηση των στρατοπέδων Σολωμού και Πεδίου Βολής" Διαβούλευση για την Διαβούλευση...
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 3172242464533874833
Σχόλια
item