Γιάννενα: Τέθηκαν οι βάσεις για συνεργασία Γιάννενα: Τέθηκαν οι βάσεις για συνεργασία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Τέθηκαν οι βάσεις για συνεργασία

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιάννενα: Τέθηκαν οι βάσεις για συνεργασία

Το πλαίσιο συνεργασίας τους, με κοινή στόχευση την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών και την προαγωγή του μαζικού αθλητισμού, συζήτησαν ο πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ Βαγγέλης Παλατζίδης, ο αντιπρόεδρος Σπύρος Ντάνης και το μέλος της διοικούσας επιτροπής Ελπινίκη Μπάρκα, με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα, τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Παντελή Κολόκα και τον πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Κώστα Γκόγκο.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν, ήταν ο φωτισμός του γηπέδου της Λιμνοπούλας, στο οποίο πλέον υπάρχει πλαστικός χλοοτάπητας, ο συντονισμός έργων για την άρτια διοργάνωση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων στην κωπηλασία, η συνδρομή του εργοταξίου του δήμου σε παρεμβάσεις καθημερινότητας στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ, καθώς επίσης η δημιουργία μόνιμων διαβάσεων πεζών σε Λιμνοπούλα και Ζωσιμάδες, η τοποθέτηση δύο σημείων ανακύκλωσης σε Λιμνοπούλα και Πανηπειρωτικό και, τέλος, ο κοινός σχεδιασμός, σε συνεργασία και με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, για προγράμματα μαζικού αθλητισμού στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ.

 «Η δημοτική αρχή έχει θέσει από την αρχή της θητείας της σαν στόχο την προαγωγή του μαζικού αθλητισμού, είτε με δικά της έργα είτε σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους. Το ΠΕΑΚΙ ήταν και παραμένει ένας φορέας, με τον οποίο μπορούμε να συνεργαστούμε σε πολλά θέματα. Αυτό έχει αποδειχτεί στην πράξη το προηγούμενο διάστημα. 


Είχαμε μια ευρεία ατζέντα και καταλήξαμε σε κάποιες πρώτες ενέργειες», τόνισε ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι η καλή συνεργασία που υπάρχει σε θέματα αθλητισμού, εκτός από το ΠΕΑΚΙ, έχει φανεί και στις συναντήσεις που είχε ο ίδιος με τον υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και τον Γενικό Γραμματέα Ιούλιο Συναδινό.

«Υπάρχει ταύτιση ιδεών σε πολλά ζητήματα και σκοπός μας είναι βοηθήσουμε όπου μπορούμε. Πιστεύω ότι υπάρχει διάθεση από όλες τις πλευρές κι αυτό είναι το σημαντικό στον αθλητισμό. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε συλλογικά να πετύχουμε τους στόχους μας», επισήμανε από τη μεριά του ο κ. Κολόκας.


«Αθλητισμός και πολιτισμός είναι δύο διέξοδοι για τους δημότες και εμείς σαν Πνευματικό Κέντρο προσπαθούμε, και νομίζω ότι τα έχουμε καταφέρει, να αναβαθμίσουμε τις επιλογές που έχουν οι Γιαννιώτες τόσο σε πολιτιστικό όσο και αθλητικό επίπεδο. 


Επειδή, όμως, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, είμαστε εδώ να σχεδιάσουμε κι άλλες δράσεις, που σε συνεργασία με το ΠΕΑΚΙ, μπορούν να κινητοποιήσουν ακόμα περισσότερο τους δημότες μας, ώστε να συμμετέχουν ενεργά», ανέφερε ο κ. Γκόγκος.

Για μια συνάντηση, σε συνέχεια αυτής με τον περιφερειάρχη Ηπείρου, που δεν ήταν εθιμοτυπική, αλλά σε μια συνάντηση εργασίας με συγκεκριμένη ατζέντα και προτεραιότητες, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ και πρόσθεσε πως η πλειονότητα των ζητημάτων δεν απαιτούν αυξημένο κόστος υλοποίησης, αλλά αυξημένο επίπεδο συνεργασίας. 


«Οι δημότες του λεκανοπεδίου χρησιμοποιούν σε μεγαλύτερο βαθμό πλέον τις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ, που είναι σημαντικός αθλητικός πνεύμονας για τη πόλη των Ιωαννίνων, και οφείλουμε όλοι, σε πνεύμα συνεργασίας, να δώσουμε άμεσες λύσεις στον αθλητικό κόσμο, αλλά και να συνεχίσουμε την βελτίωση των αθλητικών υποδομών των Ιωαννίνων», σημείωσε.

agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Τέθηκαν οι βάσεις για συνεργασία
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 1025386859243750041
Σχόλια
item