Γιάννενα: Πορεία αξιοποίησης του Πολυδύναμου Κέντρου Γιάννενα: Πορεία αξιοποίησης του Πολυδύναμου Κέντρου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Πορεία αξιοποίησης του Πολυδύναμου Κέντρου

Γιάννενα: Πορεία αξιοποίησης του Πολυδύναμου Κέντρου
Πορεία για την αξιοποίηση του Πολυδύναμου Κέντρου στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, έχει δρομολογηθεί, όπως προκύπτει από τη συνάντηση που είχαν την Τρίτη ο βουλευτής Γιάννης Στέφος είχε συνάντηση με τον κ. Καρβούνη, Διοικητή του νοσοκομείου «Χατζηκώστα». 
Κατά τη συνάντηση ο κ. Στέφος ενημερώθηκε για μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με το νοσοκομείο και στην ανακοίνωση με τον απολογισμό που εξέδωσε περιγράφονται βασικά σημεία της ενημέρωσης.
Δύο από τα θέματα που τέθηκαν τη συνάντηση ήταν η αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα του Βιολογικού Καθαρισμού και η ανάθεση της καθαριότητας στους ίδιους τους εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις εργασίας με ευνοϊκότερους όρους. 
Για τον βιολογικό καθαρισμό ο κ. Καρβούνης επεσήμανε ότι απαιτείται ένα ποσό της τάξης των 400.000 ευρώ προκειμένου να γίνει ενταφιασμός των εγκαταστάσεων, έτσι ώστε να μην ενοχλούνται οι κάτοικοι της γύρω περιοχής. 
Για την ανάθεσης της καθαριότητας στους εργαζόμενους ανέφερε ότι ήδη εκπονείται η οικονομοτεχνική μελέτη που περιλαμβάνει τους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας, της φύλαξης και της σίτισης, ενώ τόνισε ότι έχουν πληρωθεί οι εφημερίες του προσωπικού. 
Για την πορεία υλοποίησης του Πολυδύναμου Κέντρου Αντιμετώπισης τοξικοεξαρτήσεων, η διοίκηση έχει προχωρήσει στην υλοποίηση των δύο υποέργων που απαιτούνται για την οριστική παραλαβή του έργου, ενώ έχει καταρτιστεί και το πλάνο εκμετάλλευσης του Πολυδύναμου Κέντρου με τη σύμφωνη γνώμη της 6ης ΥΠΕ και του Υπουργού Υγείας. 
Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνεται, έχει ξεκινήσει και η διαδικασία τροποποίησης του Οργανισμού του νοσοκομείου, για να ενσωματωθεί σε αυτόν το Πολυδύναμο Κέντρο αλλά και το Παιδιατρικό Τμήμα. 
Επιπλέον, ο κ. Καρβούνης ενημέρωσε για τις προσπάθειες που γίνονται για την εξεύρεση χρηματοδότησης για τη δημιουργία νέου χώρου στάθμευσης, με σκοπό να δοθεί λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα του νοσοκομείου, το οποίο δυσχεραίνει τη λειτουργία του, αλλά και την πρόσβαση εργαζομένων, ασθενών και επισκεπτών. 
Η αναμόρφωση της οργάνωσης και λειτουργίας των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και η σύσταση χώρου ανάνηψης ήταν ένα ακόμη θέμα που αποτέλεσε αντικείμενο της ενημέρωσης. 
Ύστερα από την εκπαίδευση του νοσηλευτικού προσωπικού στο σύστημα διαλογής ESI στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, ο νέος τρόπος λειτουργίας των ΤΕΠ αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα, αναμένεται και η εγκατάσταση συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης που θα καταπολεμήσει το ανεξέλεγκτο επισκεπτήριο. 
Ο κ. Στέφος, καταλήγει ότι με το τέλος της ενημέρωσης, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στις ενέργειες της διοίκησης, οι οποίες προχώρησαν τάχιστα χρονίζοντα προβλήματα του νοσοκομείου. 
Επίσης, ο βουλευτής δεσμεύτηκε για την έμπρακτη αρωγή του στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσεων στα προβλήματα του νοσοκομείου, με σκοπό το «Χατζηκώστα» να παρέχει άρτιες υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους της πόλης και όλης της Δυτικής Ελλάδας. 
Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY
ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Πορεία αξιοποίησης του Πολυδύναμου Κέντρου
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 7563932192688212271
Σχόλια
item