Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα θα παραμείνει σε καθεστώς εποπτείας Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα θα παραμείνει σε καθεστώς εποπτείας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα θα παραμείνει σε καθεστώς εποπτείας

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα θα παραμείνει σε καθεστώς εποπτείας

Η Ελλάδα θα παραμείνει σε καθεστώς εποπτείας για αρκετά χρόνια ακόμα, και μετά το τέλος του προγράμματος στήριξης τον Αύγουστο του 2018, υπογράμμισε σε συνέντευξη του στα ΝΕΑ ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, εν όψει της άφιξης του στην Αθήνα, τη Δευτέρα. 

Όπως εξηγεί, σε όλες τις περιπτώσεις έχουν εφαρμοστεί προγράμματα εποπτείας μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων στήριξης (σε Ιρλανδία, Ισπανία και Κύπρο).

«Πόσο μάλλον, όταν στην Ελλάδα υπάρχουν σε εκκρεμότητα δάνεια με μακρά περίοδο αποπληρωμής», προσθέτει ο κ. Ντάισελμπλουμ. 

Η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια αποτελεί κοινό στόχο τόσο της ελληνικής κυβέρνησης όσο και των Ευρωπαίων εταίρων, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει πρώτα να διασφαλιστεί, ότι η Ελλάδα είναι απολύτως προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο. 

Σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους, τονίζει πως η βιωσιμότητά του θα εξεταστή στο τέλος του προγράμματος.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Χουλιάράκη στο υπουργείο Οικονομικών.

Το απόγευμα οι κκ. Χουλιαράκης και Ντάισελμπλουμ θα μιλήσουν στο συνέδριο του Economist. 

Epirusblog Gr
5 of 5
Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα θα παραμείνει σε καθεστώς εποπτείας
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 4608698242144828252
Σχόλια
item