Τασούλας για τα εγκαίνια Τσίπρα στην Ιόνια οδό: Αλλοι τον σχεδίασαν, εκείνος καταψήφιζε Τασούλας για τα εγκαίνια Τσίπρα στην Ιόνια οδό: Αλλοι τον σχεδίασαν, εκείνος καταψήφιζε | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τασούλας για τα εγκαίνια Τσίπρα στην Ιόνια οδό: Αλλοι τον σχεδίασαν, εκείνος καταψήφιζε

Ο Κ. Τασούλας μιλά για τα εγκαίνια της Ιονίας οδού /Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. κ.Κώστας Τασούλας τα εγκαίνια της Ιόνιας Οδού από τον Πρωθυπουργό.
Ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής της ΝΔ υπενθύμισε ότι το έργο είχε σχεδιαστεί από τις κυβερνήσεις της ΝΔ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηρήσει αρνητική στάση, ως αντιπολίτευση, για το έργο.
«Σήμερα εγκαινιάσθηκε ένα έργο θεμελιώδους σημασίας για την Ηπειρο και τα Γιάννενα. Η Αθήνα της οκτάωρης και άκρως επικίνδυνης απόστασης από τα Γιάννενα έρχεται πιο κοντά μας σε 3,5 μόνο ώρες πλέον και με οδική ασφάλεια. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους εμπνεύσθηκαν, σχεδίασαν, ξεκίνησαν, κατασκεύασαν ακόμη και εγκαινίασαν το έργο!» τόνισε σε δήλωσή του ο Κ. Τασούλας.
Πρόσθεσε ωστόσο ότι «οι ομιλίες του κ.Υπουργού Υποδομών αλλά και του κ.Πρωθυπουργού εγκαινίασαν μεν το έργο, αλλά δεν εγκαινίασαν εκ μέρους των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον απαραίτητο πολιτικό πολιτισμό να παραδεχόμαστε το έργο άλλων Κυβερνήσεων, εν προκειμένω της Ν.Δ., και γιατί όχι τα δικά μας λάθη που δύο φορές ως ΣΥΡΙΖΑ το 2008 και το 2013 στη Βουλή καταψήφισε και κατήγγειλε αυτές τις συμφωνίες παραχώρησης!».
Ο Κ. Τασούλας υπενθύμισε ότι «ο δρόμος, όμως, έχει τη δική του ιστορία! Αλλοι τον σχεδίασαν και τον προώθησαν, οι Κυβερνήσεις Καραμανλή και Σαμαρά, για να τον εγκαινιάσει ο κ.Τσίπρας που όχι μόνο τον καταψήφισε, αλλά τον σταμάτησε όλο το 2015 για να καταβάλλει πριμ 500 εκ. ευρώ στη συνέχεια προς τους αναδόχους, προκειμένου να επιτευχθούν οι ημερομηνίες περάτωσης!».
Για να καταλήξει ο Κ. Τασούλας: «Όλα αυτά όμως είναι ιστορία, που καλό είναι να την θυμόμαστε. Το σημαντικό από εδώ και πέρα είναι η προοπτική που ανοίγει αυτός ο σπουδαίος άξονας για τον τόπο μας, τουριστικής, εμπορικής, επενδυτικής, πολιτιστικής ανάπτυξης. Γι’ αυτό πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την Κακαβιά και εδώ οφείλει η Κυβέρνηση να αξιοποιήσει γρήγορα τις υπάρχουσες έτοιμες προς τούτο μελέτες».

Epirusblog Gr
5 of 5
Τασούλας για τα εγκαίνια Τσίπρα στην Ιόνια οδό: Αλλοι τον σχεδίασαν, εκείνος καταψήφιζε
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 8354710597613117095
Σχόλια
item