Πρέβεζα: Πρεβεζάνος δημόσιος υπάλληλος συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία Πρέβεζα: Πρεβεζάνος δημόσιος υπάλληλος συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Πρεβεζάνος δημόσιος υπάλληλος συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία

Πρέβεζα: Πρεβεζάνος δημόσιος υπάλληλος συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία
Ένας υπεράνω υποψίας 47χρονος Πρεβεζάνος, δημόσιος υπάλληλος που υπηρετεί σε νευραλγική υπηρεσία  συνελήφθη χθες Τετάρτη (6-9-17) το μεσημέρι στο Αγρίνιο, μαζί με έναν ακόμη 49χρονο για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας.
Μετά τη σύλληψη κατασχέθηκε μία μαρμάρινη πλάκα με ανάγλυφη παράσταση, που κατά πάσα πιθανότητα προέρχεται από την περιοχή της Αλβανίας και το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο που επέβαιναν.
Οι συλλήψεις έγιναν από την Ασφάλεια Ιωαννίνων που τους παρακολουθούσε, αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες. Η μαρμάρινη πλάκα σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση των αρχαιολόγων ανήκει στον 4ο αιώνα πΧ. Πρόκειται για παράσταση γυναικείας μορφής, τριγωνικού σχήματος, διαστάσεων (37) εκατοστά (ύψος), (39) εκατοστά (πλάτος) και (9) εκατοστά (πάχος).
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, στην οικία του 47χρονου στην Ηγουμενίτσα όπου υπηρετεί, βρέθηκε και κατασχέθηκε επιπρόσθετα τμήμα κυλινδρικής λαβής αμφορέα, μήκους επτά εκατοστών, που σύμφωνα με τους αρχαιολόγους χρονολογείται μεταξύ 4ου π.Χ. έως 5ου μ.Χ. αιώνα και εμπίπτει στις διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
prevezaposto.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Πρεβεζάνος δημόσιος υπάλληλος συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 6904152249489892417
Σχόλια
item