Αρχισαν κιόλας οι καταλήψεις -Κλειστά πέντε σχολεία στο Ρέθυμνο Αρχισαν κιόλας οι καταλήψεις -Κλειστά πέντε σχολεία στο Ρέθυμνο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αρχισαν κιόλας οι καταλήψεις -Κλειστά πέντε σχολεία στο Ρέθυμνο

«Λουκέτο» έβαλαν πέντε σχολεία στο Ρέθυμνο (Φωτογραφία αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)
Δεν πρόλαβαν να ανοίξουν πέντε σχολεία στο Ρέθυμνο και έκλεισαν ήδη, με καταλήψεις.
Δεκαπέντες ημέρες μετά τον αγιασμό, τελούν υπό κατάληψη σήμερα (Δευτέρα) και την Τρίτη, το 3ο γυμνάσιο και το 1ο, 2ο, και 3ο λύκειο Ρεθύμνου, όπως και το Πειραματικό Λύκειο. Αίτημα των μαθητών η αναβάθμιση των υποδομών και η ενίσχυση των σχολικών τους μονάδων με σύγχρονα μέσα.
«Οι μαθητές δεν έχουν άδικο για τις προτάσεις τους ή ακόμα και τις απαιτήσεις τους, αλλά θεωρώ ότι ο χρόνος δεν ήταν ο κατάλληλος που επέλεξαν για τις καταλήψεις», δήλωσε στο ΑΠΕ ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Ταξάκης, που πρόσθεσε «Ολα έγιναν χωρίς καμία ενημέρωση, οπότε ξαφνιαστήκαμε».
Ο κ. Ταξάκης θα επισκεφθεί την Τρίτη τα υπό κατάληψη σχολεία μαζί με καθηγητές και μέλη του συλλόγου γονέων, ώστε να μιλήσει με τους μαθητές και να τους εξηγήσει τις συνθήκες που επικρατούν, αλλά και τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες που θα αναλάβει, προκειμένου να διορθωθούν όσα είναι εφικτό να διορθωθούν.
Παραιτήσεις αναπληρωτών

Προβλήματα δεν αντιμετωπίζουν όμως μόνο οι μαθητές. Σύμφωνα με τον κ. Ταξάκη τρεις αναπληρωτές καθηγητές παραιτήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, επειδή δεν έβρισκαν σπίτι για να νοικιάσουν, με συνέπεια να έχουν δώσει μεγάλα ποσά σε ξενοδοχεία.

Epirusblog Gr
5 of 5
Αρχισαν κιόλας οι καταλήψεις -Κλειστά πέντε σχολεία στο Ρέθυμνο
Epirusblog Gr
5 of 5
κοινωνία 4565798223955818259
Σχόλια
item