Τσιρώνης για πετρελαιοκηλίδα: Την ευθύνη την έχει μια κοινωνία ολόκληρη

Τσιρώνης για πετρελαιοκηλίδα: Την ευθύνη την έχει μια κοινωνία ολόκληρη

Επέρριψε σε όλη την κοινωνία την ευθύνη για την οικολογική καταστροφή, ενώ πρόσθεσε ότι δεν μπορούν να εκτιμηθούν οι συνέπειες της ρύπανσης.

«Την ευθύνη την έχει μια κοινωνία ολόκληρη και μια παγκόσμια οικονομία εξαρτημένη από το πετρέλαιο και ένα σκληρό λόμπι που δεν επιτρέπει να έχουμε επενδύσεις τέτοιες που να προστατεύουμε τις ακτές μας».

Αυτό ανέφερε μιλώντας για την διαρροή μαζούτ από το «Αγία Ζώνη ΙΙ» που βυθίστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων.

Όπως σημείωσε την ευθύνη έχουν τα οικονομικά λόμπι και τόνισε ότι η καταστροφή πάντα επηρεάζει την τσέπη των φορολογούμενων και των εθελοντών, ενώ τα κέρδη πηγαίνουν στις τσέπες των πολυεθνικών.

Αναφερόμενος στις κατηγορίες που εξαπολύθηκαν εναντίον της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου για καθυστερημένη κινητοποίηση, ο κ. Τσιρώνης είπε ότι σε όλο τον κόσμο ιδιωτικές εταιρείες αναλαμβάνουν τις επιχειρήσεις καθαρισμού και ότι αν κάναμε κρατική εταιρεία για αυτές τις δουλειές με όλο τον εξοπλισμό και το προσωπικό που χρειάζονται θα μας έλεγαν κρατιστές.

«Αν τολμούσαμε να πούμε ότι θα φτιάξουμε κρατικό μηχανισμό για πετρελαιοκηλίδες στο Λιμενικό με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό θα μας λέγανε κρατιστές. Έτσι είναι η διεθνής πρακτική. Μάλιστα δεν ισχύει ότι δεν υπήρχε ενημέρωση», ανέφερε.

«Δεν μπορούν να εκτιμηθούν οι συνέπειες της ρύπανσης», είπε αναφορικά με τη ρύπανση που προκάλεσε στα ύδατα και τις παραλίες. 


epirusblog.gr
5 of 5
Τσιρώνης για πετρελαιοκηλίδα: Την ευθύνη την έχει μια κοινωνία ολόκληρη
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6099248334187726215
item