Άρτα: Νηπιαγωγείο, στη θέση των παλιών στρατιωτικών φούρνων Άρτα: Νηπιαγωγείο, στη θέση των παλιών στρατιωτικών φούρνων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Νηπιαγωγείο, στη θέση των παλιών στρατιωτικών φούρνων

Άρτα: Νηπιαγωγείο, στη θέση των παλιών στρατιωτικών φούρνων
Προϋπολογισμού 1.949.105 ευρώ και δυναμικότητας 50 νηπίων – Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» 2014-2020 και η ανέγερση του 1ου Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Άρτας. 
Ένα σημαντικό βήμα, για την ανέγερση νηπιαγωγείου, στη θέση των παλιών στρατιωτικών φούρνων, στο κέντρο της πόλης, που σήμερα λειτουργούν ως παρκινγκ, έγινε.
Το «Νέο νηπιαγωγείο στη θέση ‘Παλαιά Στρατιωτικά Αρτοποιεία’» Δήμου Ιωαννιτών, προϋπολογισμού 1.949.105 ευρώ και δυναμικότητας 50 νηπίων, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» 2014-2020 (Άξονας Προτεραιότητας «Ενίσχυση υποδομών εκπαίδευσης, υγείας και πρόνοιας».
Το νηπιαγωγείο στη θέση «Παλαιά Στρατιωτικά Αρτοποιεία» προβλέπεται να ανεγερθεί σε οικόπεδο εμβαδού 951,99m2 στην οδό Ελένης Ζωγράφου 3 στα Ιωάννινα. Στην τοποθεσία αυτή, στεγαζόταν για πολλά χρόνια τα Στρατιωτικά Αρτοποιεία. 
Όλοι οι χώροι κύριας χρήσης του νηπιαγωγείου αναπτύσσονται στο ισόγειο, όπως υποδεικνύεται από τις οδηγίες του Ο.Σ.Κ.. Η δυναμικότητα του νηπιαγωγείου είναι για  50 νήπια. Φορέας υλοποίησης του έργου, είναι ο Δήμος Ιωαννιτών, στον οποίο είχε παραχωρηθεί και η εν λόγω έκταση, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Το Ειδικό Σχολείο Άρτας
Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε και η «Ανέγερση νέου κτηρίου για τη στέγαση του «1ου Ειδικού Δημοτικού σχολείου και 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Άρτας», προϋπολογισμού 3.852.793,50 ευρώ
Το νέο κτήριο για τη στέγασή τους, θα ανεγερθεί σε έκταση 8.800,89 m² εντός του οικισμού Γλυκορίζου, επιλύοντας το πρόβλημα που υπάρχει σήμερα καθώς το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Άρτας συστεγάζονται με το Δημοτικό Σχολείο Ελεούσας.
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τον αυξημένο αριθμό ατόμων με αναπηρία στο Νομό Άρτας, καθιστά επιτακτική την ανάγκη για κατασκευή ενός κτηρίου που θα παρέχονται οι κατάλληλες συνθήκες για την εκπαίδευση των μαθητών με ειδικές ανάγκες.
Σύμφωνα με την απόφαση ένταξης, το ισόγειο θα περιλαμβάνει τις αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκη, κυλικείο χώρο φαγητού, τους χώρους φυσικής αγωγής και συγκεκριμένα γυμναστικής, υδροθεραπείας, εργοθεραπείας, φυσικοθεραπείας, τα γραφεία των θεραπευτών σε συνέχεια των χώρων φυσικής αγωγής. 
Το Νηπιαγωγείο τοποθετείται επίσης στο ισόγειο. Προβλέπεται για αυτό ανεξάρτητη είσοδος από τον περιβάλλοντα χώρο, ώστε να μην υπάρχει εμπλοκή νηπίων με τα υπόλοιπα παιδιά.
Επίσης στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού που θα συμπληρώσει τον υφιστάμενο προκειμένου το σχολείο να καταστεί πλήρως λειτουργικό. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Αρταίων.
ΒΙΚΥ ΚΩΣΤΑ
proinanea.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: Νηπιαγωγείο, στη θέση των παλιών στρατιωτικών φούρνων
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 911752116627848944
Σχόλια
item