«Μπαϊράκι» Σκουρλέτη για το Ελληνικό και το ...Μαξίμου «Μπαϊράκι» Σκουρλέτη για το Ελληνικό και το ...Μαξίμου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

«Μπαϊράκι» Σκουρλέτη για το Ελληνικό και το ...Μαξίμου

«Μπαϊράκι» Σκουρλέτη για το Ελληνικό και το ...Μαξίμου
Εκτός «γραμμής» για την μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης το πρωί της Πέμπτης, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ έσπευσε να προσφέρει κάλυψη και να συμφωνήσει με τους αρχαιολόγους που επιδιώκουν να «βαφτίσουν» ως ...αρχαίο το πρώην αεροδρόμιο.

«Ναι στις επενδύσεις, αλλά με κανόνες που θα ισχύουν για όλους» δήλωσε, αναφερόμενος στο φιάσκο με τη νέα αναβολή του ΚΑΣ για το Ελληνικό. 

Μιλώντας στη Βουλή, υπογράμμισε ότι σήμερα οι αρχαιολόγοι ...«δίνουν μάχη για την υπεράσπιση της χώρας», διαφοροποιούμενος πλήρως από τη στάση Μεγάρου Μαξίμου και εκφράζει τη δυσφορία του για τις νέες καθυστερήσεις. 

«Σε αυτήν τη χώρα με την τεράστια παράδοση, με τον πολιτισμό -που είναι ένα κεφάλαιο ζωντανό και διαχρονικό- πρέπει να προστατεύουμε την εθνική κληρονομιά, και όχι χάριν της πολιτικής σκοπιμότητας να θέλουμε να καταλύσουμε το θεσμικό πλαίσιο. 

Διότι οι αρχαιολόγοι σήμερα δίνουν μια μάχη υπεράσπισης αυτής της χώρας και δεν μπορεί για καμιά πολιτική σκοπιμότητα να μηδενίζεται το έργο τους» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε πως «είναι ντροπή όσα γράφονται σήμερα, σε μια μερίδα του Τύπου, δημοσιεύματα που προσπαθούν να υπονομεύσουν μια από τις πιο αξιόλογες υπηρεσίες του ελληνικού Δημοσίου».

Για τις Σκουριές

Ο Π. Σκουρλέτης επέκρινε τη ΝΔ για υποκριτική στάση και πολιτική σκοπιμότητα προαναγγέλλοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα βγουν στη δημοσιότητα παλαιότερες τοποθετήσεις του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τις οποίες δήλωνε ότι θα εμποδίσει την «καταστροφική επένδυση στις Σκουριές».

«Ναι λοιπόν στις επενδύσεις, αλλά με κανόνες που θα ισχύουν για όλους και όχι επιλεκτικά για κάποιους, επειδή κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις που είναι ψευδείς πολλές φορές» είπε ο Πάνος Σκουρλέτης και πρόσθεσε: «Ίσως δεν θα ξέρει ο πολύς κόσμος, ότι ο σημερινός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν είχε επισκεφθεί και είχε ξεναγηθεί πάνω στις Σκουριές από τους ανθρώπους που αντιτίθενται στην επένδυση, είχε πει ότι "εδώ είναι ένα παραδεισένιο δάσος και θα κάνω τα πάντα για να εμποδίσω αυτή την καταστροφική επένδυση". 

Τα στοιχεία αυτά υπάρχουν και θα έρθουν σε λίγες μέρες στη δημοσιότητα [...] Και το στέλεχος της ΝΔ και πρώην αρχηγός της Ελεύθερης Συμμαχίας τότε, η κ. Μπακογιάννη, και αυτή είχε αντιτεθεί στη συγκεκριμένη επένδυση».

«Όλα αυτά τα έχουμε ξεχάσει, χάριν μιας στείρας αντιπολίτευσης που το μόνο που αποσκοπεί είναι η δημιουργία εντυπώσεων» σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών.
Epirusblog Gr
5 of 5
«Μπαϊράκι» Σκουρλέτη για το Ελληνικό και το ...Μαξίμου
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 3881452143727251815
Σχόλια
item