Θεσπρωτία: Το Εργατικό Κέντρο του Νομού Θεσπρωτίας για τις εξελίξεις στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Θεσπρωτία: Το Εργατικό Κέντρο του Νομού Θεσπρωτίας για τις εξελίξεις στο Νοσοκομείο Φιλιατών
Το Εργατικό Κέντρο καλεί τους τα σωματεία του, τους εργαζόμενους και τους άνεργους  της Θεσπρωτίας και τους υγειονομικούς των μονάδων υγείας και πρόνοιας να είναι σε υψηλή ετοιμότητα και επαγρύπνηση για την  διεκδίκηση  του δικαιώματος για καθολική και δωρεάν πρόσβαση σε  σύγχρονες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.
Κάτω από το φως των τελευταίων εξελίξεων στο νοσοκομείο Φιλιατών όπου αναδείχτηκαν για μια ακόμη φορά οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αλλά και τα περιστατικά αυταρχισμού και παράβασης καθήκοντος  από την διοίκηση του νοσοκομείου σας καλούμε:
  1. Καμία και κανένας να μην καταπιεί αμάσητη την επιχείρηση «ηθικοποίησης» και κάθαρσης των δημόσιων νοσοκομείων από την  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ιδίως όταν η διοίκηση του νοσοκομείου Φιλιατών παραπέμπεται σε δίκη, κατηγορούμενη για παράβαση καθήκοντος κατ εξακολούθηση με συγκεκριμένο στόχο τον αποκλεισμό της Ιατρού Ακτινοδιαγνώστη -Δ/ντριας του Ακτινολογικού Εργαστηρίου, ενεργού μέλους της ΕΙΝΗ, του συλλόγου εργαζομένων και μέλους του ΔΣ του νοσοκομείου ως εκλεγμένης εκπροσώπου των ιατρών, από την διεκδίκηση της θέσεως του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Φιλιατών.
  2. Κανένας να μην πέσει στην αντιλαϊκή παγίδα της κυβέρνησης και των διοικήσεων των νοσοκομείων που παρουσιάζουν ως επιτυχία την παραγωγή πλεονασμάτων όπως έκανε και ο διοικητής του νοσοκομείου στις 5 του Σεπτέμβρη, γιατί αυτά τα πλεονάσματα είναι «ματωμένα» και αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης των μονάδων υγείας.
  3. Κανένας υγειονομικός να μην πέσει στην παγίδα όσων του ζητάνε να δουλέψει με μόνο «εργαλείο» το φιλότιμο του, αλλά συλλογικά και οργανωμένα να διεκδικήσουν όλα εκείνα τα «εργαλεία»( εξοπλισμό, μόνιμο προσωπικό, χρηματοδότηση από το κράτος κ.α.) που αποτελούν τις βασικές προϋποθέσεις για να παράσχουν τις υπηρεσίες εκείνες υγείας που δικαιούται ο Θεσπρωτικός λαός το 2017. 
Εν όψει και της 3ης αντιλαϊκής αξιολόγησης όλοι σε αγωνιστική ετοιμότητα για την υπεράσπιση των εναπομεινάντων δικαιωμάτων και την διεκδίκηση της κάλυψης των απωλειών που επέβαλαν στα προηγούμενα χρόνια της κρίσης κυβερνήσεις και ΕΕ.
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Το Εργατικό Κέντρο του Νομού Θεσπρωτίας για τις εξελίξεις στο Νοσοκομείο Φιλιατών
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 8497980959389822480
item