Γιάννενα: ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ - Έτοιμοι να βγουν στην αγορά εργασίας, οι πρώτοι απόφοιτοι Γιάννενα: ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ - Έτοιμοι να βγουν στην αγορά εργασίας, οι πρώτοι απόφοιτοι | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ - Έτοιμοι να βγουν στην αγορά εργασίας, οι πρώτοι απόφοιτοι

Γιάννενα: ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ - Έτοιμοι να βγουν στην αγορά εργασίας, οι πρώτοι απόφοιτοι
Έτοιμοι να βγουν στην αγορά εργασίας, είναι οι πρώτοι απόφοιτοι της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στο Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, έχοντας αποκτήσει πλέον και αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής τελετής ορκωμοσίας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Γ. Καψάλης τόνισε πως «Η ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής αποτελεί σταθμό για το Πανεπιστήμιο, προσδίδοντας κύρος και αναγνώριση, ενώ η αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων στους πτυχιούχους του Τμήματος έλυσε οριστικά μία εκκρεμότητα 17 ολόκληρων ετών».
Ο αναπληρωτής πρύτανη Τρ. Αλμπάνης χαρακτήρισε σημαντική τη χθεσινή ημέρα όχι μόνο για το Πανεπιστήμιο αλλά για την Ήπειρο και ολόκληρη τη χώρα.
«Η Πολυτεχνική Σχολή δημιουργεί νέα δεδομένα και για τα τρία τμήματα που την αποτελούν και έχουμε αποκτήσει τη βάση για μία Σχολή που αναβαθμίζει το επίπεδο σπουδών του Πανεπιστημίου, το κύρος και την ανάπτυξη του τόπου. 
Οι συνθήκες στην αγορά εργασίας μπορεί να είναι δύσκολες, αν αγαπήσετε ωστόσο αυτό που μάθατε, όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες, θα τα καταφέρετε», σημείωσε ο κ. Αλμπάνης.
Χαιρετισμό ακόμη απηύθυναν ο πρόεδρος του Τμήματος κ. Καρακασίδης και ο πρόεδρος της Σχολής Ιωάννης Φούντος.
Στην τελετή ορκωμοσίας των πρώτων αποφοίτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων παρέστη μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Θ. Μπέγκας, όχι μόνο με την ιδιότητα του Δημάρχου αλλά και με αυτήν του μηχανικού, που κάλεσε τους πτυχιούχους να αποφύγουν τα λάθη της προηγούμενης γενιάς των μηχανικών.
«Θα πρέπει να μάθουν να συνεργάζονται και να δημιουργούν δυναμικές ομάδες πολλών ειδικοτήτων», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τον έντονο προβληματισμό του για το ότι όπως είπε χρειάστηκε να περάσουν 17 ολόκληρα χρόνια για να αναγνωριστούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων του Τμήματος.
«Κάθε λογικός άνθρωπος θυμώνει όταν βλέπει από τη μία έναν πανεπιστημιακό φορέα να ιδρύει με την συμβολή του κράτους μία σχολή, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία συζήτηση για τη διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων».
Τέλος και ο πρόεδρος του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ Ι. Λυκοτραφίτης στάθηκε στις δυσκολίες της αγοράς εργασίας προσθέτοντας όμως πως οι απόφοιτοι του Τμήματος μεταξύ των άλλων προσόντων μπορούν να αξιοποιήσουν και το γεγονός ότι σε αυτή τη χρονική συγκυρία δεν υπάρχουν πολλοί με το συγκεκριμένο αντικείμενο γνώσης στην αγορά.
proinanea.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ - Έτοιμοι να βγουν στην αγορά εργασίας, οι πρώτοι απόφοιτοι
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 2113145000559059739
Σχόλια
item