Γιάννενα: Προβληματισμός στην Ανατολή για τον «Μεγάλο οδικό δακτύλιο» Γιάννενα: Προβληματισμός στην Ανατολή για τον «Μεγάλο οδικό δακτύλιο» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Προβληματισμός στην Ανατολή για τον «Μεγάλο οδικό δακτύλιο»

Γιάννενα: Προβληματισμός στην Ανατολή για τον «Μεγάλο οδικό δακτύλιο»

Στην Ανατολή μεταφέρθηκε την περασμένη Δευτέρα η συζήτηση για  το Μεγάλο Δακτύλιο της πόλης, καθώς από την συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκλήθηκαν απορίες αλλά και έμειναν αναπάντητα ερωτηματικά για τους κατοίκους. 

Αν και για πολλούς η συζήτηση και η ενημέρωση θα έπρεπε να είχαν προηγηθεί της γνωμοδότησης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, αλλά και της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, εν τούτοις αποδείχτηκε αρκετά χρήσιμη, καθώς αναδείχτηκαν διάφορα ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν για να είναι απόλυτα λειτουργικός και ασφαλής ο οδικός άξονας. 


Ένα από τα θέματα  που -σύμφωνα με πληροφορίες- μονοπώλησαν το ενδιαφέρον και τον προβληματισμό των παρευρισκομένων στη συνάντηση, ήταν αυτό των συνδέσεων του παράπλευρου οδικού δικτύου με τους κόμβους, με το πρόβλημα να είναι πιο έντονο στο ρεύμα εισόδου προς την πόλη, που ουσιαστικά μετατρέπει το νέο δρόμο σε «κλειστού τύπου», με ο, τι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους. 


Το δεύτερο θέμα που τέθηκε αφορούσε  την αντιπλημμυρική θωράκιση από τη συσσώρευση- μετά την κατασκευή του έργου-  μεγαλύτερων ποσοτήτων υδάτων στην περιοχή της λαγκάτσας  κοντά στο ΠΕΑΚΙ (φωτό 1ης σ.), ενώ επισημάνθηκε εκ νέου η επικινδυνότητα τμήματος του ποδηλατοδρόμου λόγω μεγαλύτερης της κανονικής κλίσης. 

Σαφείς απαντήσεις δεν δόθηκαν από τη Δημοτική Αρχή, που σημειωτέον δεν εκπροσωπήθηκε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Έργων (και μηχανικό) Γιάννη Λιόντο, αλλά από τον Αντιδήμαρχο Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Θανάση Μανταλόβα, που στις απαντήσεις που κλήθηκε να δώσει, παρέπεμπε σε επόμενο στάδιο για την αντιμετώπιση ελλείψεων ή προβλημάτων που εντοπιζόταν. 


Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης- συζήτησης, «βγήκε» στην επιφάνεια και μια ακόμη «λεπτομέρεια», η οποία δεν είχε επισημανθεί στις προηγούμενες συζητήσεις. Αυτή αφορά την έλλειψη πρόβλεψης για την ασφαλή διέλευση των μαθητών στη επικίνδυνη διασταύρωση Ιωνίας και Παμβώτιδος. 


Η Δημοτική Αρχή δια του κ. Μανταλόβα, δεν φαίνεται να έχει κατασταλαγμένη άποψη για το τι πρέπει να γίνει, καθώς κινείται μεταξύ τριών εκδοχών: Της κατασκευής αερογέφυρας με τοποθέτηση ασανσέρ (!),  για την άνοδο την τοποθέτηση διακόπτη- μπουτόν για τη διέλευση πεζών ή και την κατασκευή νέου κόμβου, που όμως προϋποθέτει εξεύρεση νέων εκτάσεων από τις παρακείμενες ιδιοκτησίες.


proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Προβληματισμός στην Ανατολή για τον «Μεγάλο οδικό δακτύλιο»
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 6272643738091408323
Σχόλια
item