Σε άλλη γραμμή ξανά ο Τσακαλώτος από το Μαξίμου; Σε άλλη γραμμή ξανά ο Τσακαλώτος από το Μαξίμου; | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Σε άλλη γραμμή ξανά ο Τσακαλώτος από το Μαξίμου;

Σε άλλη γραμμή ξανά ο Τσακαλώτος από το Μαξίμου;
Εμμεση προαναγγελία νέων μέτρων ή νέα διάσταση εκτιμήσεων ανάμεσα στο υπουργείο οικονομικών και το Μαξίμου; Aυτό είναι το ερώτημα που πλανάται πάνω από τα δημοσιογραφικά γραφεία μετά την άτυπη ενημέρωση που έκανε το μεσημέρι της Τετάρτης στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο στέλεχος του υπουργείου, στις δηλώσεις που έκανε, δεν απέκλειε το ενδεχόμενο να χρειαστεί να ληφθούν νέα μέτρα το 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΙ, η συγκεκριμένη αναφορά έγινε χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση, ενώ προκάλεσε αμηχανία και δυσφορία στο Μαξίμου, καθώς κινείτο σαφώς σε άλλο κλίμα από αυτό το οποίο προέβαλε η κυβέρνηση την τελευταία περίοδο.

Ειδικότερα, το στέλεχος του ΥΠ.ΟΙΚ. απαντώντας στο ερώτημα για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων το 2018, απάντησε πως ο προϋπολογισμός του 2017 εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα υψηλότερο του στόχου που έχει τεθεί, δηλαδή 1,75% του ΑΕΠ, ενώ για το 2018 εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές αποκλίσεις από το στόχο (3,5% του ΑΕΠ). 

Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε με νόημα, είμαστε δεσμευμένοι να υλοποιήσουμε το στόχο.

Λίγες ώρες αργότερα, αίσθηση προκάλεσε αναφορά ευρωπαίου αυτή τη φορά αξιωματούχου για το ίδιο θέμα.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων το 2018, ο αξιωματούχος δήλωσε: «Δεν θα ρισκάρω να προβλέψω αν θα υπάρξουν περαιτέρω μέτρα για το 2018».  

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Καθημερινή, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε πως αυτό θα εξαρτηθεί από την εφαρμογή του προϋπολογισμού του 2017 και ότι είναι πολύ νωρίς να πει οτιδήποτε για τον προϋπολογισμό του 2018. Ο ίδιος ανέφερε πως μαθαίνει ότι «ο φόρος φυσικών προσώπων δεν πάει πολύ καλά, ενώ άλλοι φόροι έχουν πάει καλύτερα».

Επίσημα από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφεραν -σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ- ότι δεν υπάρχει θέμα, ενώ το σχόλιο του υπουργείου Οικονομικών -σύμφωνα πάντα με τον ΣΚΑΙ- ήταν το εξής: "Εμείς στο υπουργείο Οικονομικών μιλάμε με ειλικρίνεια για όλα τα θέματα". 
Epirusblog Gr
5 of 5
Σε άλλη γραμμή ξανά ο Τσακαλώτος από το Μαξίμου;
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 1490423215624008086
Σχόλια
item