Το παρασκήνιο του υπουργικού: «Πινγκ πονγκ» κορυφής ανάμεσα σε Τσίπρα, Τσακαλώτο και Σκουρλέτη Το παρασκήνιο του υπουργικού: «Πινγκ πονγκ» κορυφής ανάμεσα σε Τσίπρα, Τσακαλώτο και Σκουρλέτη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Το παρασκήνιο του υπουργικού: «Πινγκ πονγκ» κορυφής ανάμεσα σε Τσίπρα, Τσακαλώτο και Σκουρλέτη

Το παρασκήνιο του υπουργικού: «Πινγκ πονγκ» κορυφής ανάμεσα σε Τσίπρα, Τσακαλώτο και Σκουρλέτη
Ο Αλέξης Τσίπρας -όταν έκλεισαν οι κάμερες- επανέλαβε αρκετές φορές ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα μέσα στο 2018.
Λες και ήθελε να απαντήσει ο πρωθυπουργός, στον «αξιωματούχο του υπ.Οικονομικών» που είχε αφήσει ανοιχτό το παράθυρο των μέτρων, αν δεν επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος. 
Αν και αναγνώρισε ότι υπάρχει ένα θέμα με τα έσοδα, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα ξεπεραστεί ως το τέλος του χρόνου, και κάλεσε τους υπουργούς να τρέξουν «φουλ» τα θέματα της αξιολόγησης ώστε ως το Σαββατοκύριακο 4-5 Νοεμβρίου πριν το Eurogroup, να έχει ολοκληρωθεί περίπου το 80% των προαπαιτούμενων. 
Παράλληλα ζήτησε να «ξεσκονιστούν» ξανά οι κωδικοί για επανεξέταση των δημόσιων δαπανών και να βελτιωθεί η πορεία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, o Aλέξης Τσίπρας κάλεσε όποιον υπουργό έχει ενστάσεις ή αντιρρήσεις να τις καταθέσεις ενώπιον του υπουργικού, αλλιώς η ενιαία γραμμή αποτελεί κοινή απόφαση.
Τον λόγο πήρε ο Πάνος Σκουρλέτης (είχε εκφράσει ανησυχίες την Κυριακή στη Real για πιθανές απαιτήσεις των δανειστών)  ο οποίος εμφανίστηκε και πάλι προβληματισμένος για το αν το πρόγραμμα είναι αδιέξοδο και οδηγήσει τελικά στην πολιτική απομείωση του ΣΥΡΙΖΑ. 
Μάλιστα ο υπουργός Εσωτερικών χρησιμοποίησε ως παράδειγμα την υψηλή φορολογία στους ελεύθερους επαγγελματίες, που αντί να φέρει έσοδα, προκάλεσε απόκρυψη εισοδημάτων και τελικά υστέρηση στα έσοδα. 
Όσον αφορά τα προαπαιτούμενα  -σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ- ο κ.Σκουρλέτης αναρωτήθηκε «μήπως τελικά δεν υπάρχει ζήτημα προβληματικής υλοποίησης αλλά στρεβλού προγράμματος που μπορεί να έχει αστοχίες».
Το μπαλάκι όμως πήρε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που με Βρετανικό χιούμορ, απάντησε έμμεσα στον πρωθυπουργό. «Και οι αισιόδοξοι και οι απαισιόδοξοι θέλουν να πιστεύουν το θετικό σενάριο» φέρεται να είπε ο κ.Τσακαλώτος που ενημέρωσε επί θεμάτων της διαπραγμάτευσης, ενώ ο κ.Τσίπρας λαμβάνοντας και πάλι το λόγο, φάνηκε να κατανοεί μέρος της ανησυχίας Σκουρλέτη, αλλά και να μην ανησυχεί καθόλου -μάλλον το αντίθετο- από μια πιθανή αποχώρηση του ΔΝΤ.
Το έργο των υπουργών θα ελέγχεται ανά εβδομάδα από τον «ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΛΦΟ» που έχει βάλει το Μαξίμου πάνω από κάθε υπουργείο, καθώς ένας εκ των ελεγκτών, ο  «υπουργός Μνημονίου»  Δ.Λιάκος, έχει ήδη ενημερώσει και ζητήσει έγκαιρη δράση των υπουργών για τις εκκρεμότητες της αξιολόγησης.
Παρά το «μισό άδειασμα» στον Π.Κουρουμπλή, κυρίως για τις συνεχείς (και ατυχείς) δηλώσεις του στα ΜΜΕ για την πετρελαιοκηλίδα, ο κ.Τσίπρας δεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός προς τον υπουργό, ο οποίος ενημερώνοντας τους συναδέλφους του υποστήριξε ότι σε έναν μήνα η εικόνα στο Σαρωνικό, θα είναι πολύ καλύτερη. 
Ο πρωθυπουργός πάντως, παρά τον εκνευρισμό του για την «γκέλα» Κουρουμπλή, φαίνεται να δίνει βάρος -πέρα από την απορρύπανση- στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη μεταφορά καυσίμων από πλωτά μέσα. 

Epirusblog Gr
5 of 5
Το παρασκήνιο του υπουργικού: «Πινγκ πονγκ» κορυφής ανάμεσα σε Τσίπρα, Τσακαλώτο και Σκουρλέτη
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 1225400938097668138
Σχόλια
item