Γιάννενα: ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Ενημέρωσης Δανειοληπτών Γιάννενα: ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Ενημέρωσης Δανειοληπτών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Ενημέρωσης Δανειοληπτών

Γιάννενα: ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Ενημέρωσης Δανειοληπτών
Στο ισόγειο του Δημαρχείου Ιωαννίνων στη διεύθυνση Πλατεία Ανδρέα Παπανδρέου 5 στεγάζεται από τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου το Κέντρο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών.
Το Κέντρο παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες (οικονομικής και νομικής φύσεως) προς πολίτες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, λόγω της οικονομικής κατάστασης. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 2132125730 (λειτουργεί κεντρικά για όλη την Ελλάδα).
Εξάλλου, το Κέντρο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών επισκέφτηκε και ο βουλευτής Γιάννης Στέφος. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση για το σκοπό λειτουργίας του ΚΕΥΔ και τις υπηρεσίες που παρέχει στους πολίτες.
Το εξειδικευμένο προσωπικό του ΚΕΥΔ παρέχει δωρεάν στους πολίτες τις παρακάτω υπηρεσίες: ενημερώνει τους δανειολήπτες ως προς τα δικαιώματά τους σε σχέση με τις οφειλές τους προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, παρέχει συμβουλές διαχείρισης των δανειακών υποχρεώσεων, μεσολαβεί, κατόπιν αιτήσεων των δανειοληπτών, και συνδιαλέγεται με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία ρύθμισης διακανονισμού της πληρωμής, παρακολουθεί και παρεμβαίνει, κατόπιν αιτήσεως των δανειοληπτών, για λογαριασμό τους ώστε να προσαρμόζουν ή να τροποποιούν τις συμφωνίες σε περίπτωση νέων δεδομένων για τον δανειολήπτη, παρέχει εξειδικευμένη συμβουλευτική στους οφειλέτες που υπάγονται στον Κώδικα Δεοντολογίας για την Εξωδικαστική Επίλυση Διαφοράς και υποστηρίζει και καθοδηγεί τους δανειολήπτες στην κατάρτιση οικογενειακών και ατομικών προϋπολογισμών που βοηθούν στην τήρηση των συμφωνηθέντων με τις τράπεζες. Το επόμενο διάστημα πρόκειται να προκηρυχτούν μέχρι 10 θέσεις μέσω ΑΣΕΠ ώστε να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό για τη στελέχωση του ΚΕΥΔ.
Το ΚΕΥΔ των Ιωαννίνων, το οποίο ξεκίνησε ήδη τη λειτουργία του, στεγάζεται προσωρινά στο ισόγειο του Δημαρχείου και είναι ένα από τα πρώτα που συστήνονται στη χώρα μας. Η σύστασή του έγινε δυνατή εξαιτίας και της συμπαράστασης και της άψογης συνεργασίας με το Δήμο, ο οποίος παραχώρησε χώρο και υλικοτεχνική υποδομή και προετοιμάζει και τον οριστικό χώρο που θα στεγαστεί.
Ο κ. Στέφος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υπαλλήλους, ενώ ευχαρίστησε θερμά το δήμαρχο για την αρωγή του Δήμου στη σύσταση του Κέντρου. Στη συνομιλία που είχαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, ο βουλευτής τόνισε την προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση για να βρεθεί διέξοδος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες δανειολήπτες, ενώ επεσήμανε ότι τα ΚΕΥΔ αποτελούν ένα θεσμό που μπορεί να βοηθήσει πολλούς συμπολίτες.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Ενημέρωσης Δανειοληπτών
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 4563699459480467864
Σχόλια
item