Ήπειρος: ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ - Μεγαλώνει το μέτωπο κατά των διοδίων Ήπειρος: ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ - Μεγαλώνει το μέτωπο κατά των διοδίων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ - Μεγαλώνει το μέτωπο κατά των διοδίωνΉπειρος: ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ - Μεγαλώνει το μέτωπο κατά των διοδίων
Όλο και περισσότεροι οι φορείς, που μαζί με την Περιφέρεια Ηπείρου, ζητούν από το ΣτΕ, τη μερική αναστολή και ακύρωση της απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Μεταφορών για τη σύσταση νέων σταθμών διοδίων. 

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν η Περιφέρεια Ηπείρου, οι Δήμοι Μετσόβου, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, το Επιμελητήριο Έβρου, ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης, η Ένωση Ξενοδόχων Μετσόβου, δικηγόροι, επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, όπως είναι της κτηνοτροφίας, της τυροκομίας, της μεταφοράς απορριμμάτων, ιδιοκτήτες φορτηγών TIR ψυγείων, κ.λπ. και ζητούν την μερική αναστολή και ακύρωση της από 29 Μαΐου απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Μεταφορών για την σύσταση νέων σταθμών διοδίων.
Οι φορείς, ζητούν να καταργηθεί η εν λόγω υπουργική απόφαση κατά το σκέλος που προβλέπει την λειτουργία του σταθμού διοδίων 10 χλμ έξω από τα Ιωάννινα και 29 χλμ από το Μέτσοβο, στην Παμβώτιδα Δροσοχώριου Ιωαννίνων και των σταθμών διοδίων στο Αρδάνιο Αλεξανδρούπολης και στην Μέστη Αλεξανδρούπολης (πλευρικός σταθμός διοδίων).
Υπογραμμίζουν οι προσφεύγοντες ότι η επιβολή των πολλαπλών διοδίων για τις μετακινήσεις τους εντός και εκτός των περιφερειών τους, τους προκαλεί ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη, ενώ παραβιάζονται συνταγματικές διατάξεις, η Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.
Τα παραπάνω αποδεικνύουν ξεκάθαρα πλέον τη δημιουργία ενός νέου μετώπου, ενάντια στα διόδια στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους, ένα κίνημα, το οποίο ωστόσο έχει επίσημο χαρακτήρα.
Με αφορμή τις τελευταίες αυτές εξελίξεις, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε χθεσινές του δηλώσεις επανέλαβε πως η λειτουργία ενός δημόσιου οδικού άξονα όπως η Εγνατία Οδός διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες, όρους και προϋποθέσεις, οι οποίοι δεν πληρούνται με τις σημερινές συνθήκες.
«Από το 2009 όταν εγκαταλείφθηκε ο άξονας μέσω Κατάρας που συνδέει Ήπειρο και Θεσσαλία υπάρχει αυτή η άνιση μεταχείριση σε βάρος των κατοίκων των περιοχών μας. Χαρακτηριστική είναι και η απόφαση της Εγνατίας Α.Ε. που ζητά διόδια 1 ευρώ για το Δροσοχώρι και μείωση του τέλους στην Τύρια. Δεν μας ενδιαφέρουν μόνον οι κάτοικοι και καθημερινοί χρήστες αλλά μας ενδιαφέρουν και οι επισκέπτες», σημείωσε ο κ. Καχριμάνης.
Συνάντηση με τη διοίκηση του ΠΓΝΙ
Στο μεταξύ το Δ.Σ. του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, με επικεφαλής τον διοικητή Β. Τσίκαρη συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας με τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, με τον οποίο είχε εκτεταμένη συζήτηση για ζητήματα που αφορούν την καθημερινή λειτουργία του Νοσοκομείου.
Ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι η Περιφέρεια στο μέτρο των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων της, είναι πρόθυμη να εξετάσει και να συμβάλλει για την προώθηση λύσεων που απαιτούνται, συνεχίζοντας την καλή συνεργασία που διαχρονικά υπάρχει μεταξύ των δύο φορέων.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήπειρος: ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ - Μεγαλώνει το μέτωπο κατά των διοδίων
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 4207104557612490072
Σχόλια
item