Γιάννενα: Δ. ΖΙΤΣΑΣ – Ψήφισαν όλοι «ναι» στις απολύσεις! Γιάννενα: Δ. ΖΙΤΣΑΣ – Ψήφισαν όλοι «ναι» στις απολύσεις! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Δ. ΖΙΤΣΑΣ – Ψήφισαν όλοι «ναι» στις απολύσεις!

Γιάννενα: Δ. ΖΙΤΣΑΣ – Ψήφισαν όλοι «ναι» στις απολύσεις!
Με μια αιχμηρή ανακοίνωση «αδειάζει» τους 11 Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης στο δήμο Ζίτσας, η Δημοτική Αρχή, με αφορμή το αίτημά τους, για έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τις σχολικές καθαρίστριες.
Όπως σημειώνει ο δήμος σε σχετική ανακοίνωση «…ξεπέρασαν κάθε όριο υποκρισίας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στο δήμο Ζίτσας με το να ζητούν έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις προσλήψεις καθαριστριών στις σχολικές μονάδες του δήμου, οι οποίες έγιναν με ομόφωνες αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.
Ορισμένοι αυτοαναιρούνται καθώς καταγγέλλουν ‘ως εξπρές και εν κρυπτώ’ τις διαδικασίες που οι ίδιοι είχαν ψηφίσει ως μέλη των Σχολικών Επιτροπών.
Η άσκηση αντιπολίτευσης χρειάζεται υπευθυνότητα και σοβαρότητα καθώς τα κοινωνικά ζητήματα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από κανέναν για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. 
Τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών, τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο». 
Καταγγελία του Συλλόγου Καθαριστριών
Στο μεταξύ, ο Σύλλογος Καθαριστριών σχολείων Ιωαννίνων, στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Δευτέρας, αποφάσισε να καταγγείλει τη Δημοτική Αρχή Ζίτσας που όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του επιχειρεί να απολύσει όλες τις σχολικές καθαρίστριες που δούλευαν για πάνω από δέκα χρόνια στα σχολεία του δήμου.
«Σε αυτή την κατεύθυνση θα στηρίξει σε συνεργασία με το ΕΚΙ, με όλες τις δυνάμεις και με όποιες μορφές πάλης χρειαστεί τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις, τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά» καταλήγει. 
ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Δ. ΖΙΤΣΑΣ – Ψήφισαν όλοι «ναι» στις απολύσεις!
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 7135716664632690315
Σχόλια
item