Πρέβεζα: Οι ισχυροί άνεμοι «έπληξαν» την Όπερα του Νερού και του Ονείρου Πρέβεζα: Οι ισχυροί άνεμοι «έπληξαν» την Όπερα του Νερού και του Ονείρου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Οι ισχυροί άνεμοι «έπληξαν» την Όπερα του Νερού και του Ονείρου

Πρέβεζα: Οι ισχυροί άνεμοι «έπληξαν» την Όπερα του Νερού και του Ονείρου
Ακούσαμε και διαβάσαμε για διάφορες μικροζημιές που προκάλεσαν οι άνεμοι εντάσεως 10 μποφόρ που σημειώθηκαν χθες τα ξημερώματα στην περιοχή της Πρέβεζας.

Κλαδιά δένδρων, ναϊλον θερμοκηπίων και διακοπές ρεύματος ήταν οι περισσότερες από αυτές.

Η Πρέβεζα όμως σήμερα μετρά ακόμα μία πληγή από το ξαφνικό αυτό μπουρίνι, μία πληγή που δεν είναι τόσο υλική αλλά έχει να κάνει με το πολιτισμό της.

Η κακοκαιρία που έπληξε χθες τα ξημερώματα την Πρέβεζα, προκάλεσε ζημιές σε ένα μέρος της Όπερας του Νερού και του Ονείρου, η οποία ευτυχώς είχε αρχίσει να ξεστήνεται.


Λέμε ευτυχώς γιατί αν το έργο βρίσκονταν ακέραιο στην θέση του μπορεί οι ζημιές να ήταν πολύ μεγαλύτερες από αυτές που είναι τώρα.


Σύμφωνα με τα όσα μας μετέφερε ο άνθρωπος που φυλάει νυχθημερόν αυτό το επιβλητικό κομψοτέχνημα του Πρεβεζάνου δημιουργού κ. Λέανδρου Σπαρτιώτη , ο οποίος την ώρα εκείνη που οι ισχυροί άνεμοι έπληξαν την περιοχή βρίσκονταν εκεί «Άκουσα μια δυνατή βοή και είδα έναν όγκο σκόνης να στροβιλίζεται σαν ανεμοστρόβιλος, ήμουν έξω εκείνη την στιγμή και έτρεξα στο αμάξι για να προφυλαχθώ. 

Μέσα σε δευτερόλεπτα η περίφραξη είχε πέσει κάτω και ένα μέρος της σκηνής που είχαμε ήδη ξεστήσει, είναι όπως το βλέπετε».


Ευτυχώς το μεγαλύτερο μέρος του έργου δεν υπέστη ανεπανόρθωτες ζημιές και έτσι θα είμαστε σε θέση να ξαναδούμε αυτή την ονειρική σκηνή στην παραλία της Πρέβεζας, η φήμη της οποίας έχει ξεπεράσει τα σύνορα και είναι ένα πραγματικό στολίδι πολιτισμού για την πόλη μας.

mypreveza.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Οι ισχυροί άνεμοι «έπληξαν» την Όπερα του Νερού και του Ονείρου
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 1934831169418216546
Σχόλια
item