Ξεκινά η διαδικασία εξόδου από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος Ξεκινά η διαδικασία εξόδου από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ξεκινά η διαδικασία εξόδου από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος

Ξεκινά η διαδικασία εξόδου από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος

Η έξοδος της Ελλάδας από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος αναμένεται να δρομολογηθεί σήμερα Δευτέρα, κατά τη συνεδρίαση των τεχνικών κλιμακίων των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (EFC) που συνεδριάζει το απόγευμα στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πηγές της ευρωζώνης που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά τη θετική εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το EFC αναμένεται να ανάψει το πρώτο «πράσινο φως» για την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος, ενώ η τελική απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου σε επίπεδο πρέσβεων (COREPER).

Μετά το ΕFC, τη σκυτάλη παίρνουν τα τεχνικά κλιμάκια των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (EuroWorking Group - ΕWG) που συνεδριάζουν το βράδυ στις Βρυξέλλες προκειμένου να προετοιμάσουν το άτυπο Eurogroup που θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου στο Ταλίν της Εσθονίας.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στο EWG είναι και η πορεία του ελληνικού προγράμματος. 

Πηγές της ευρωζώνης ανέφεραν στο ότι αναμένεται να γίνει ένας απολογισμός της εκπλήρωσης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η ελληνική πλευρά και σε συνάρτηση αυτών ένας σχεδιασμός για την εκταμίευση της επόμενης υποδόσης (της β' αξιολόγησης), ύψους 800 εκατ. ευρώ. 

Πιο συγκεκριμένα, το EWG αναμένεται να εξετάσει την πορεία πληρωμής των οφειλών του κράτους προς τους ιδιώτες από το ποσό της πρώτης υποδόσης που έλαβε η Ελλάδα τον Ιούλιο.

Επιπλέον, το EWG
 θα εξετάσει την πρόοδο στην πορεία υλοποίησης των νέων απαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης και ενδεχομένως να σχεδιαστεί το χρονοδιάγραμμα της αποστολής των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα εντός του Οκτωβρίου.
Epirusblog Gr
5 of 5
Ξεκινά η διαδικασία εξόδου από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 2166078264214369174
Σχόλια
item