Γιάννενα: Καιρός είναι και η «Ένωση Πωγωνησίων» να ενδιαφερθεί για το πολύπαθο Πωγώνι! Γιάννενα: Καιρός είναι και η «Ένωση Πωγωνησίων» να ενδιαφερθεί για το πολύπαθο Πωγώνι! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Καιρός είναι και η «Ένωση Πωγωνησίων» να ενδιαφερθεί για το πολύπαθο Πωγώνι!

Γιάννενα: Καιρός είναι και η «Ένωση Πωγωνησίων» να ενδιαφερθεί για το πολύπαθο Πωγώνι!

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι το ακριτικό Πωγώνι τα τελευταία χρόνια περνάει πολύ δύσκολες μέρες, κυρίως από ελλιπή αστυνόμευση, που έχει ως αποτέλεσμα οι εναπομείναντες κάτοικοι να νιώθουν απροστάτευτοι και ανασφαλείς. 

Εξάλλου, δεν είναι λίγα τα περιστατικά επιθέσεων (κλοπών – ληστειών) που καταγράφονται στα χωριά του Πωγωνίου, κυρίως τα πιο απομονωμένα. 


Και φυσικά μέχρι σήμερα καμία ουσιαστική παρέμβαση από την Πολιτεία δεν έχει γίνει, για ν’ αλλάξει αυτή η κατάσταση, παρά τις κατά καιρούς κυβερνητικές εξαγγελίες και διαβεβαιώσεις και παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες των τοπικών Αρχών, αλλά και των Ομοσπονδιών και Αδελφοτήτων Πωγωνησίων Αθηνών. 

Όσο για την ιδρυθείσα προ ετών Ένωση Πωγωνησίων Ιωαννίνων, αυτή φαίνεται πως τα τελευταία χρόνια έχει αδρανοποιηθεί, ενώ θα μπορούσε σημαντικά να συμβάλλει στον παμπωγωνησιακό αγώνα που γίνεται για να ξαναζωντανέψει το Πωγώνι, αλλά κυρίως για να νιώσουν και πάλι ασφαλείς οι ακρίτες κάτοικοί του.

Παρέμβαση Χ. Καραγιάννη 
Με αφορμή πρόσφατο σχόλιο του «Π.Λ.» (στη στήλη «διαδόσεις»)  για την αδρανοποιημένη Ένωση Πωγωνησίων Ιωαννίνων, ο Πωγωνήσιος Χάρης Καραγιάννης, γνωστός για τις αναφορές του (και στον «Π.Λ.») σε πολιτιστικά και γενικά κοινωνικά θέματα, κάνει και πάλι την δική του παρέμβαση με αποκαλυπτική επιστολή του στον «Π.Λ.».


Γράφει σχετικά:
«Κύριε Διευθυντά,
Με αφορμή το σχόλιό σας στο φύλλο της 29/8/17 σχετικό με την αδρανοποιημένη Ένωση Πωγωνησίων Ιωαννίνων, θα ήθελα να σημειώσω τα παρακάτω: Από τον Δεκέμβριο 2015 μία δεκάδα προβληματισμένοι Πωγωνήσιοι για τα τεκταινόμενα στην περιοχή μας, μαζευτήκαμε για να βρούμε τρόπους επαναδραστηριοποίησης της Ένωσής μας μετά από μία 8ετία και πλέον αδράνειας και φυσικά στα πλαίσια του καταστατικού της.


Στην προσπάθειά μας να έλθουμε σε επαφή με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Ενώσεως, δεν κατέστη δυνατόν παρά τα 2-3 ραντεβού που κλείσαμε μαζί του, φυσικά με ευθύνη δική του.


Σκοπός μας να τεθεί σε λειτουργία το μοναδικό σωματείο που αφορά ολόκληρο το Πωγώνι, που θα μπορούσε, σαν επίσημο όργανο να ασχοληθεί με θέματα και προβλήματα που αφορούν την περιοχή (κοινωνικά – πολιτιστικά – ασφάλειας – περιβάλλοντος κ.ά.). 


Να τεθεί μπροστάρης και να κάνει παραστάσεις και να κινητοποιήσει φορείς και παράγοντες προς όφελος της περιοχής, η οποία τα τελευταία χρόνια, λόγω θέσεως υπέστη και υφίσταται παντός είδους συνέπειες όπως: εγκλήματα, ληστείες, ιεροσυλία, ναρκωτικά, εκκρίζωση και εξαφάνιση αρωματικών φυτών, εκμετάλλευση δασών κ.ά.

Ενδεχομένως ορισμένα θέματα να μην προβλέπονται καταστατικά. Όμως στη δική μας διακριτική ευχέρεια είναι με καταστατικές αλλαγές να συμπεριληφθούν και αυτά.


Τέλος, εκτός των παραπάνω αναφερομένων, υπάρχει και η περιουσία της Ενώσεως, η οποία δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει και που υπάρχει. 


Π.χ. οι στολές Πωγωνίου, ανδρικές και γυναικείες και ό,τι άλλο. Συνεπώς καλά θα κάνει ο κ. Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Πωγωνησίων να σεβαστεί το καταστατικό και ας αποφασίσει να παραμείνει ή να παραδώσει την διοίκησή της, θέτοντάς την σε πλήρη ενεργοποίηση και λειτουργία για το καλό της περιοχής.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Χάρης Καραγιάννης»


Πηγή: proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Καιρός είναι και η «Ένωση Πωγωνησίων» να ενδιαφερθεί για το πολύπαθο Πωγώνι!
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 883521003503137825
Σχόλια
item