Ήπειρος: Πανηπειρωτική επιτροπή για την κατάργηση των διοδίων Ήπειρος: Πανηπειρωτική επιτροπή για την κατάργηση των διοδίων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: Πανηπειρωτική επιτροπή για την κατάργηση των διοδίων

Ήπειρος: Πανηπειρωτική επιτροπή για την κατάργηση των διοδίων

Τρία θέματα, τα οποία έχει θέσει και στο πρόσφατο παρελθόν, χωρίς ωστόσο να έχουν συζητηθεί ακόμη αναλυτικά σε επίπεδο περιφερειακού συμβουλίου, επαναφέρει η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο. 

Πρόκειται για το θέμα του καθορισμού των ζωνών βάσει των οποίων καθορίζεται το κόμιστρο στα εισιτήρια του αστικού ΚΤΕΛ, τα διόδια, αλλά και το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της περιφέρειας Ηπείρου.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο, ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Ζήκος καταλόγισε ευθύνες στην περιφερειακή αρχή, κάνοντας μάλιστα λόγο για «σκανδαλώδη εύνοια» προς μια ιδιωτική εταιρία. 

Σύμφωνα με την παράταξη, οι ζώνες έχουν καθοριστεί, με παλιότερη απόφαση της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, εις βάρος των εργαζομένων και των φοιτητών του πανεπιστημίου και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, και θα έπρεπε να υπάγονται στην α’ ζώνη, κάτι που θα σήμαινε μικρότερο αντίτιμο εισιτηρίου.

Ο κ. Ζήκος έχει ζητήσει να συζητηθεί το θέμα σε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, αλλά στη συνεδρίαση της Παρασκευής, ο πρόεδρος Στ. Παργανάς το μετέθεσε για την επόμενη. 


«Η συμπεριφορά αυτή του περιφερειάρχη και της πλειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου, πέραν του ότι είναι ηθικά και νομικά απαράδεκτη, δείχνει ενοχή και φόβο για να μην αποκαλυφθεί και με τη “βούλα” η σκανδαλώδης εύνοια προς μια ιδιωτική επιχείρηση για πάνω από δέκα χρόνια, σε βάρος χιλιάδων φοιτητών και εργαζομένων στην πόλη μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και το θέμα των διοδίων παραπέμφθηκε σε επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, αν και έχει κατατεθεί προσφυγή στο ΣτΕ, με τον κ. Ζήκο να καλεί την περιφερειακή αρχή να οργανώσει την αντίδραση των κατοίκων της περιοχής.


«Ο περιφερειάρχης προτίμησε για μια ακόμη φορά να περιφρονήσει το περιφερειακό συμβούλιο και να περιοριστεί σε διαμαρτυρίες και απειλές για προσφυγή στα δικαστήρια. 


Αυτή η συμπεριφορά ταιριάζει γάντι με τη φράση “στρίβειν δια του αρραβώνος”, ενώ έχει ψηφίσει και στηρίζει όλα τα μνημόνια τόσο της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, και ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι τα διόδια στην Εγνατία μπαίνουν για να προετοιμάσουν την προίκα στον ιδιώτη στον οποίο θα ξεπουληθεί ο δρόμος. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να αποφύγει, για τον εαυτό του, το πολιτικό κόστος», τόνισε.

Η παράταξη διοργανώνει σύσκεψη φορέων, παρατάξεων και συλλόγων πολιτών, προκειμένου να συγκροτηθεί πανηπειρωτική επιτροπή για την κατάργηση των διοδίων, την Τρίτη 3 Οκτώβρη, στις 7.30 το απόγευμα στη Στοά Σάρκα. 


Η πρότασή της είναι να μην επιτραπεί η λειτουργία των διοδίων στο Δροσοχώρι, να μεθοδευθούν ενέργειες για την κατάργηση και των υπολοίπων και να «ξεσκεπαστεί η απάτη για τα δήθεν αναλογικά διόδια, που προσπαθούν ορισμένοι να νομιμοποιήσουν στην κοινή γνώμη».

Τέλος, σε ότι αφορά την τουριστική προβολή, η παράταξη κατηγορεί την περιφερειακή αρχή ότι έχει μετατρέψει το περιφερειακό συμβούλιο «σε μια επιτροπή εξυπηρέτησης των συμφερόντων του τουριστικού κεφαλαίου στην περιοχή, αδιαφορώντας πλήρως για τα θέματα των εργαζομένων, τόσο στον τομέα του τουρισμού-επισιτισμού, όσο και γενικότερα.


agon.gr

Epirusblog Gr
5 of 5
Ήπειρος: Πανηπειρωτική επιτροπή για την κατάργηση των διοδίων
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 1023558957208151013
Σχόλια
item