Δήμος Ηγουμενίτσας: Οι Πρώτες Δράσεις Για Την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Δήμος Ηγουμενίτσας: Οι Πρώτες Δράσεις Για Την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Πολιτιστική Πεζοπορική Διαδρομή
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, μαζί με την Εφορία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας διοργανώνουν την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 πολιτιστική πεζοπορική διαδρομή.

Με αφετηρία την Πλατεία Δημαρχείου στις 8:30 π.μ., η πεζοπορία θα διασχίσει τμήμα της πόλης, θα ανέβει στο περιαστικό δάσος, όπου διαμέσου του δασικού δρόμου θα καταλήξει στο δασύλλιο. 

Εκεί Αρχαιολόγος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας θα κάνει ξενάγηση – ενημέρωση για το μεταβυζαντινό κάστρο Ηγουμενίτσας.

Η πορεία είναι κυκλική, περίπου έξι (6) χιλιόμετρα και ο εκτιμώμενος χρόνος είναι δύο (2) ώρες με χαλαρό βηματισμό.

Συνιστάται οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους ένα λίτρο νερό και ελαφρύ κολατσιό, ενώ η ένδυση τους να είναι ανάλογη των καιρικών συνθηκών και να φορούν αθλητικά ή ορειβατικά υποδήματα.  Η πεζοπορία θα γίνει συνοδεία ιατρού.   

Πληροφορίες: Σπύρος Δούδαλης (τηλ. 6988279407)

Κωπηλατική προπόνηση επίδειξης
Έχοντας ως οδηγό τις αέναες αξίες του αθλητισμού όπως  συμμετοχή, ομόνοια, σεβασμός και ισότητα, ο Δημοτικός Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας συμμετέχει στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας περνώντας το μήνυμα πως ο αθλητισμός μπορεί να γίνει ένας σημαντικός μοχλός που θα ωθήσει προς την κατεύθυνση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης της κοινωνίας.

Το Σάββατο 16/09/2017, από τις 8:00 μέχρι τις 10:00 όλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία κωπηλατική προπόνηση επίδειξης στο παραλιακό μέτωπο της Πόλης μας, από τα γήπεδα τένις μέχρι το Πνευματικό Κέντρο Πάνθεον.

Ως φυσική ανθρώπινη δραστηριότητα, ο αθλητισμός προϋποθέτει ένα υγιές φυσικό περιβάλλον και έτσι μπορεί να αποτελέσει κίνητρο και έμπνευση για βαθύτερο σεβασμό προς περιβάλλον και την κοινωνία μας.

Ραντεβού το Σάββατο στην παραλία της Ηγουμενίτσας !

21 και 22 Σεπτεμβρίου πετάμε τα κλειδιά των αυτοκινήτων!  
Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Θεσπρωτίας στηρίζει και συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, που θα πραγματοποιηθούν στην Ηγουμενίτσα 16-22 Σεπτεμβρίου 2017 με βασικό σύνθημα «ΙΣΌΤΙΜΗ ΜΕΤΑΚΊΝΗΣΗ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΌΣ ΚΑΙ ΠΡΌΟΔΟΣ».

Στοχεύουμε στην αρμονική συνύπαρξη πεζών, ποδηλάτων, αυτοκινήτων και αστικών συγκοινωνιών, καθώς και στην προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας.

Παρέχουμε ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση για όλους με αστικά λεωφορεία καλύπτοντας τις ακόλουθες περιοχές Λαδοχώρι, Γραικοχώρι, κέντρο Ηγουμενίτσας και Νέα Σελεύκεια (η διαδρομή και οι στάσεις φαίνονται στον συνημμένο χάρτη).

Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται:
Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, 14:00-21:00 ανά 30 λεπτά.
Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, 07:30 - 21:00 ανά 20 λεπτά.

ΤΡΙΤΗ 19 – 9 -2017  
ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας, την Τρίτη 19-9-2017 στις 9:30π.μ., μέλη του ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας  θα συγκεντρωθούν στο Πνευματικό Κέντρο Πάνθεον. 

Περπατώντας δίπλα στη θάλασσα, θα κατευθύνουν προς το Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου θα ξεναγηθούν από τους υπεύθυνους του Μουσείου.

Στις 11:00  θα ξεκινήσει περίπατος από το μουσείο, κατά μήκος του ποδηλατοδρόμου με τη συνοδεία του φυσιοθεραπευτή των ΚΗΦΗ του Δήμου μας κου Κατσαρού, ο οποίος θα παρέχει συμβουλές για ζητήματα σωματικής ευεξίας και εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης των ηλικιωμένων εντός του κέντρου της πόλης μας.

Κατά την επιστροφή προς το κέντρο της πόλης τα μέλη του ΚΑΠΗ θα ξεκουραστούν σε παραλιακό αναψυκτήριο.



epirusblog.gr
5 of 5
Δήμος Ηγουμενίτσας: Οι Πρώτες Δράσεις Για Την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 8301150658773763002
item