«Αμφισβητήσιμη νίκη» Μέρκελ βλέπουν τα ρωσικά ΜΜΕ

«Αμφισβητήσιμη νίκη» Μέρκελ βλέπουν τα ρωσικά ΜΜΕ
«Αποτυχημένη εκλογή», «αμφισβητήσιμη νίκη», «πύρρειος νίκη» είναι μεταξύ των τίλων που φιγουράρουν στα πρωτοσέλιδα των ρωσικά ΜΜΕ, αναφορικά με τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών.
Το όνειρο είναι πολύ κοντά με την πραγματικότητα, γράφει σε ανάλυσή του στο πρακτορείο, Ρια Νοβόστι, ο Βλαντίμιρ Μπιτσκόφ. Η νίκη της Μέρκελ ήταν αναμενόμενη αλλά δεν είναι καθόλου πειστική, εξηγεί. 
Τόσο ο ίδιος όσο και ο καθηγητής Ντμίτρι Οφιτσέροφ – Μπέλσκι, εκτιμούν ότι το πιο πιθανό είναι να γίνει μια συμμαχία «Τζαμάικα», με επικεφαλής τη Μέρκελ αλλά για 1-2 χρόνια. 
Στη συνέχεια η ίδια αποχωρεί και στη θέση του καγκελάριου έρχεται ένα νέο, άγνωστο αυτή τη στιγμή, στέλεχος, αλλά με καλές προοπτικές.
Οι Γερμανοί έχουν κουραστεί από την Μέρκελ και από τα παλιά συστημικά κόμματα, λέει ο Μπέλσκι σημειώνοντας πως και τα δύο έχουν τεράστιες απώλειες. Το AfD τράβηξε ψήφους κυρίως από το κόμμα της Μέρκελ, αλλά και περίπου 500.000 από τους σοσιαλδημοκράτες. 
Μπορεί να φέρουν το θέμα των προσφύγων ως διαχωριστική γραμμή μεταξύ αριστεράς και δεξιάς , αλλά οι αριστεροί απέδειξαν πως χωρίς κανένα πρόβλημα μπορούν να περάσουν στις θέσεις της δεξιάς, εξηγεί.
Για τη Ρωσία έρχονται όχι και τόσο εύκολες μέρες στις διμερείς σχέσεις, αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπ΄ όψιν ότι στη Μπούντεσκαγκ, οι βουλευτές που διάκεινται όχι φιλικά αλλά λογικά προς τη Ρωσία είναι περισσότεροι. Και αυτό ας το εκλάβουμε ως ελπίδα για κάποια βελτίωση των σχέσεων, καταλήγει ο Οφιτσέρσκι - Μπέλσκι .
Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής εκλογών της Ρωσίας Βασίλι Λιχατσόφ, εξηγεί πως τις τελευταίες μέρες μίλησε με πολλούς εκπροσώπους της ρωσόφωνης διασποράς στη Γερμανία και πιστοποιεί ότι ένα μεγάλο μέρος αυτών ενίσχυσε τελικά το AfD. 
Οι ρωσόφωνοι Γερμανοί που αριθμούν περίπου τα 4 εκατ. από την εποχή του καγκελάριου Χέλμουτ Κολ στήριζαν τους Χριστιανοδημοκράτες, που προώθησαν την επανένωση των δύο γερμανικών κρατών.
Τελευταία όμως, κυρίως λόγω του προσφυγικού αλλά και της αντιρωσικής πολιτικής της Μέρκελ στράφηκαν ανοικτά κατά της καγκελαρίου. Ένα δεύτερο μεγάλο κομμάτι των ρωσόφωνων Γερμανών προτίμησε την Αριστερά. 
Η ηγέτης του κόμματος Κάτια Κίπιγκ τόνισε αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ότι η άρση των αντιρωσικών κυρώσεων παραμένει σταθερή απόφαση της Αριστεράς.
 
epirusblog.gr
5 of 5
«Αμφισβητήσιμη νίκη» Μέρκελ βλέπουν τα ρωσικά ΜΜΕ
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3153289158562030809
item