Σπείρα: Εκλεβαν τα πορτοφόλια και τα έκαναν σκυταλοδρομία αλλάζοντας βαγόνια Σπείρα: Εκλεβαν τα πορτοφόλια και τα έκαναν σκυταλοδρομία αλλάζοντας βαγόνια | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Σπείρα: Εκλεβαν τα πορτοφόλια και τα έκαναν σκυταλοδρομία αλλάζοντας βαγόνια

Σπείρα: Εκλεβαν τα πορτοφόλια και τα έκαναν σκυταλοδρομία αλλάζοντας βαγόνια
Σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ανέρχονται, σύμφωνα με την εκτίμηση της αστυνομίας, τα κέρδη της πολυετούς δράσης της μεγάλης οργάνωσης πορτοφολάδων, που εξάρθρωσε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Οπως τόνισε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της ΔΑΑ Χρήστος Παπαζαφείρης κατά τη σημερινή παρουσίαση της υπόθεσης, οι δράστες έχουν διαπράξει την τελευταία δεκαετία περίπου 4 χιλιάδες κλοπές πορτοφολιών από επιβάτες μέσων μαζικής μεταφοράς, ενώ καθημερινά έκαναν τουλάχιστον 15 κλοπές πορτοφολιών αποκομίζοντας ποσό μεγαλύτερο των 3.500 ευρώ.
Εως τώρα έχουν συλληφθεί 31 άτομα, στην πλειοψηφία τους αλλοδαποί, ενώ αναζητούνται άλλα 18.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες ντύνονταν σαν τουρίστες για να μπορούν να προσεγγίζουν πιο εύκολα τα θύματά τους. Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία τα μέλη της σπείρας, αφού άρπαζαν τα πορτοφόλια στη συνέχεια έκαναν σκυταλοδρομία αλλάζοντας βαγόνια μέχρι τα κλοπιμαία να φτάσουν στον τελικό αποδέκτη. 
Οπως φαίνεται η αρχική επιτυχία των κλοπών είχε κάνει τους δράστες να θέλουν να αρπάζουν όλο και περισσότερα χρήματα. Ενδεικτικός είναι ένας διάλογος ανάμεσα σε δύο μέλη της σπείρας που είχαν πάει για να χτυπήσουν σε ένα μεγάλο παβηγύρι.
Διάλογος:
Ενας πορτοφολάς λέει στον άλλο: Θα βγάλουμε 2.000 ευρώ σήμερα
Δεύτερος πορτοφολάς: Αν δεν βγάλουμε 10.000 δεν φεύγουμε 
Σημειώνεται πως από την ημέρα της σύλληψης τους, το τελευταίο τριήμερο δηλαδή, δεν έχει δηλωθεί καμία κλοπή πορτοφολιού, ενώ πριν ήταν τουλάχιστον 15 περιστατικά την ημέρα.

Epirusblog Gr
5 of 5
Σπείρα: Εκλεβαν τα πορτοφόλια και τα έκαναν σκυταλοδρομία αλλάζοντας βαγόνια
Epirusblog Gr
5 of 5
κοινωνία 6981712485431594043
Σχόλια
item