Τι ψηφίζουν οι Γερμανοί "επώνυμοι";

Τι ψηφίζουν οι Γερμανοί "επώνυμοι";
Αν και οι εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου δεν έχουν καταφέρει να πολώσουν το κλίμα ή ακόμη και να εξάψουν το ενδιαφέρον της γερμανικής κοινής γνώμης, δεν παύουν να αποτελούν ένα σημαντικό γεγονός για τη Γερμανία. 

Στον προεκλογικό «χορό» μπαίνουν και οι εγχώριοι «επώνυμοι», οι οποίοι πολύ συχνά δεν διστάζουν να εκφράσουν δημόσια τη στήριξή τους στο ένα ή το άλλο κόμμα.

Η Άγγελα Μέρκελ φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να ανατρέψει τη θεωρία που θέλει τους συντηρητικούς πολιτικούς να μην γοητεύουν τους καλλιτέχνες.

Τη στήριξή της στην καγκελάριο έχει ήδη εκφράσει η νικήτρια του διαγωνισμού της Eurovision το 2010 Λένα Μάιρ-Λάντρουτ, με ανάρτησή της στο Facebook και στο Instagram, όπου χρησιμοποίησε το σύμβολο της προεκλογικής καμπάνιας της κ. Μέρκελ, τη χαρακτηριστική χειρονομία με τους αντίχειρες και τους δείκτες ενωμένους. 

Η τραγουδίστρια συνδέεται πάντως με την καγκελάριο και μέσω του θείου της, Νίκολαους Μάιρ-Λάντρουτ, ο οποίος υπήρξε για χρόνια στενός της συνεργάτης, αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις στην Καγκελαρία.

Στο πλευρό της κ. Μέρκελ έχουν ακόμη συνταχθεί οι ηθοποιοί Χάινερ Λάουτερμπαχ (ένας από τους διασημότερους «Ρίτσαρντ Γκιρ» στις μεταγλωττίσεις ταινιών), Κριστιάνε Πάουλ (γνωστή από τη συμμετοχή της στην «Σκόνη του χρόνου» του Θ. Αγγελόπουλου και στο «Κύμα»), Ούσι Γκλας (ίσως η πιο γνωστή Γερμανίδα ηθοποιός, ήδη από την δεκαετία του '60) και o Ραλφ Μέλερ (Cyborg, Ο Μονομάχος), ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Φόλκερ Σλέντορφ, ο τραγουδοποιός Βολφ Μπίρμαν και οι παρουσιάστριες Κάθι Χούμελς (και σύζυγος του διεθνή ποδοσφαιριστή Ματς Χούμελς) και Σοφία Τομάλα, οποία είναι μάλιστα μέλος και της CDU, αλλά και ο ποδοσφαιριστής Άρνε Φρίντριχ.

Από την άλλη πλευρά, υποστηρικτές των Σοσιαλδημοκρατών και του Μάρτιν Σουλτς είναι η ηθοποιός Ίρις Μπέρμπεν, η οποία είναι και μέλος του SPD και συμμετέχει στην προεκλογική εκστρατεία, ο παρουσιαστής του MTV Κλάας Χόιφερ-Ουμλάουφ και ο διάσημος λαϊκός τραγουδιστής Ρόλαντ Κάιζερ.

Τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) στηρίζουν ο διασημότερος σήμερα Γερμανός ηθοποιός Τιλ Σβάιγκερ, ο οποίος ωστόσο δήλωσε ότι έχει ψηφίσει κατά το παρελθόν και CDU και SPD, αλλά του αρέσει ο Κρίστιαν Λίντνερ και ο θεατρικός ηθοποιός Ντίτερ Χάλερφορντεν, που θεωρεί ότι πρέπει το FDP να επιστρέψει στη Βουλή.

Υπέρ της Αριστεράς (Die Linke) θα ψηφίσει ο διάσημος ηθοποιός Πέτερ Σοντάν, ο οποίος άλλωστε είχε προταθεί από το κόμμα και ως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2009.

Υποστηρικτές όμως βρήκε και η Εναλλακτική για την Γερμανία, στο πρόσωπο του διάσημου αλλά αμφιλεγόμενου ράπερ Bushido, ο οποίος ωστόσο, έπειτα από αρνητικά σχόλια που δέχθηκε, δήλωσε ότι δεν τον εκφράζει κανένα από τα υπάρχοντα κόμματα.
epirusblog.gr
5 of 5
Τι ψηφίζουν οι Γερμανοί "επώνυμοι";
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 9092353521089592898
item