Σύλληψη τρομοκρατών που σκόπευαν να χτυπήσουν αύριο τη Μόσχα Σύλληψη τρομοκρατών που σκόπευαν να χτυπήσουν αύριο τη Μόσχα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Σύλληψη τρομοκρατών που σκόπευαν να χτυπήσουν αύριο τη Μόσχα

Σύλληψη τρομοκρατών που σκόπευαν να χτυπήσουν αύριο τη Μόσχα

Δύο άτομα από την Κεντρική Ασία που σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν αύριο τρομοκρατικές επιθέσεις σε πολυσύχναστα σημεία της Μόσχας, συνελήφθησαν σήμερα από αξιωματικούς της FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο ένας εκ των δραστών σχεδίαζε να επιτεθεί με μαχαίρι ενώ ο άλλος σκόπευε να ζωστεί με εκρηκτικά και να ανατιναχτεί σε δημόσιο χώρο εν ώρα αιχμής. 


Ο επίδοξος βομβιστής αυτοκτονίας, παραδέχθηκε στις αρχές τις προθέσεις του και στο σπίτι του βρέθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός μεγάλης ισχύος.

Ο άνδρας που σχεδίαζε να επιτεθεί με μαχαίρι είχε αναρτήσει ακόμα και βίντεο στον Ιστό, με το οποίο απευθυνόταν στα μέλη του «Ισλαμικού Κράτους» που βρίσκονται σε ρωσικό έδαφος, δίνοντας μάλιστα και όρκο πίστης στους τρομοκράτες.

Στο κινητό του βρέθηκαν συνομιλίες με στρατολόγους του ΙΚ που του έδιναν οδηγίες για το πώς θα ήταν καλύτερο ενεργήσει, όπως αναφέρει η FSB.

Φέτος η αυριανή πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς συμπίπτει με μια από τις πιο σημαντικές εορτές του Ισλάμ, το Κουρμπάν Μπαϊράμ.
Epirusblog Gr
5 of 5
Σύλληψη τρομοκρατών που σκόπευαν να χτυπήσουν αύριο τη Μόσχα
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 2841091720980112474
Σχόλια
item