Γιάννενα: ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ - Σωστή αξιοποίηση με νόμιμες διαδικασίες Γιάννενα: ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ - Σωστή αξιοποίηση με νόμιμες διαδικασίες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ - Σωστή αξιοποίηση με νόμιμες διαδικασίες

Γιάννενα: ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ - Σωστή αξιοποίηση με νόμιμες διαδικασίες
Προτεραιότητα για τον Δήμο Ιωαννιτών η νομιμοποίηση και ο καθαρισμός όλων των χώρων στο Πάρκο Πυρσινέλλα. 
Σε μια νέα πορεία αξιοποίησης ετοιμάζεται να εισέλθει το Πάρκο Πυρσινέλλα, το οποίο πλέον έχει περάσει στα «χέρια» του Δήμου Ιωαννιτών.
Ο Δήμος, καταβάλλει μάλιστα μια σημαντική προσπάθεια η οποία έχει ως στόχο αρχικά τη νομιμοποίηση όλων των χώρων στο Πάρκο Πυρσινέλλα, οι οποίο στη συνέχεια αποδοθούν σε κατοίκους και επισκέτες.
Στο πλαίσιο αυτό το Γιαννιώτικο Σαλόνι, έχει ήδη καθαριστεί, ενώ η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος των Κληροδοτημάτων, Γωγώ Γιώτη προχωρά τις διαδικασίες όχι μόνο του καθαρισμού αλλά και της καταγραφής για να προχωρήσουν έπειτα στην μελέτη αξιοποίησης.
Χθες ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας σε δηλώσεις του, ανέφερε πως για το Δήμο Ιωαννιτών είναι σημαντικό η «επόμενη μέρα» του Πάρκου Πυρσινέλλα να είναι η σωστή αξιοποίηση υπογραμμίζοντας ότι ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες νομικές και μη.
Η κατεύθυνση της Δημοτικής Αρχής, είναι δεδομένη: «ένα πάρκο στολίδι, ανοιχτό, πρόσκληση και πρόκληση στους δημότες και τους επισκέπτες».
Ο δήμαρχος τόνισε σε δήλωσή του ότι «από την ώρα που βρέθηκε στα χέρια του Δήμου, το Πάρκο, είναι σε καλύτερη κατάσταση» σημειώνοντας, ότι «προτεραιότητα είναι η νομιμοποίηση όλων των χώρων ώστε να μπορούν να απευθυνθούν στους επαγγελματίες προκειμένου να αξιοποιηθεί σωστά και χωρίς προβλήματα».
Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι η δημοτική Αρχή, μεθοδικά και τεκμηριωμένα σχεδιάζει την αξιοποίηση του πάρκου προσθέτοντας ότι προγραμματίζονται τα επόμενα βήματα και ότι η ολοκληρωμένη πρόταση αξιοποίησης θα παρουσιαστεί όταν είναι έτοιμη.
Να θυμίσουμε ότι έχει ολοκληρωθεί η πράξη καταχώρισης στο Κτηματολόγιο μετά την έκδοση του ΦΕΚ 56/13-04-2017 και την ψήφιση του σχετικού Νόμου της Βουλής. 
Όσο για το εάν θα χρησιμοποιηθεί για εκδηλώσεις το Πάρκο τα Χριστούγεννα, ο κ. Μπέγκας ξεκαθάρισε ότι ακόμη δεν έχει κατατεθεί ο προγραμματισμός των δράσεων από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, υπογραμμίζοντας πάντως ότι «πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να γίνονται εκδηλώσεις στο Πάρκο» εάν και εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ - Σωστή αξιοποίηση με νόμιμες διαδικασίες
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 2629465529828966737
Σχόλια
item