Γιάννενα: Μειωμένα τέλη διά στόματος Γκόγκου Γιάννενα: Μειωμένα τέλη διά στόματος Γκόγκου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Μειωμένα τέλη διά στόματος Γκόγκου

Γιάννενα: Μειωμένα τέλη διά στόματος Γκόγκου

Με το μειωμένο τιμολόγιο που είχαν συμφωνήσει προηγούμενες δημοτικές αρχές των καποδιστριακών δήμων Περάματος και Ιωαννιτών, καθώς και η τότε διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, θα χρεώνονται τα τέλη αποχέτευσης σε παλιές και νέες συνδέσεις της δημοτικής ενότητας Περάματος.

Βέβαια, τη δική του αξία έχει το γεγονός, μετά τα όσα συνέβησαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ότι την ανακοίνωση αυτή έκανε ο δημοτικός σύμβουλος, πρώην αντιδήμαρχος Περάματος Κώστας Γκόγκος και όχι η δημοτική αρχή ή η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ.

Παράλληλα, με ενδιαφέρον αναμένεται και η αντίδραση δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, αλλά και της πλειοψηφίας που έχουν εκφράσει -ανοιχτά ή μη- τη διαφωνία τους με τη διαφορετική τιμολόγηση στις δημοτικές ενότητες της πόλης, είτε πρόκειται για την ύδρευση είτε για την αποχέτευση.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Γκόγκος σημείωσε ότι το διάστημα που μεσολάβησε, έγιναν επαφές αλλά και συνάντηση με τον δήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ Θ. Μπέγκα, τον αντιδήμαρχο αρμόδιο για τη δημοτική ενότητα Περάματος Π. Κολόκα και άλλους εμπλεκόμενους στο θέμα, προκειμένου να βρεθεί λύση στο ζήτημα που προέκυψε, ενώ ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους της δημοτικής αρχής για την αναστάτωση που επήλθε.

«Είναι από μεριάς μας αδικαιολόγητη, γι’ αυτό το λέω αυτό. Αν τα πράγματα συνέβαιναν κανονικά και φταίνε πολλοί σε αυτό, δε θα υπήρχε αυτή η αναστάτωση. Αλλά τέτοια συμβαίνουν και έχουν βρει πλέον τον δρόμο της επίλυσης», ξεκίνησε την απάντησή του ο κ. Γκόγκος.

Όπως υπογράμμισε στη συνέχεια, η συμφωνία που είχε γίνει το 2005 και 2006 για το ύψος των τελών, ανάμεσα στον τότε δήμο Περάματος και τη ΔΕΥΑΙ, ανανεώθηκε το 2009 και αυτή τη συμφωνία, η σημερινή δημοτική αρχή και το Δ.Σ της ΔΕΥΑΙ θα την τηρήσουν πλήρως. «Όλα έχουν μια ιστορία και μια συνέχεια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η συμφωνία αυτή αφορά στο τέλος χρήσης που, σύμφωνα με τον κ. Γκόγκο, στη δημοτική ενότητα Περάματος –όπως και σε όμορες με τον βιολογικό καθαρισμό ενότητες άλλων δήμων-
ανέρχεται σε 0,32 ευρώ. 

Είναι αυτονόητο ότι αυτή θα είναι η χρέωση για όσους είχαν συνδεθεί τα προηγούμενα χρόνια και είχαν καταβάλει το τέλος σύνδεσης (που είναι σχεδόν το 80%), αλλά η ίδια θα είναι ακόμη και για τις νέες χρεώσεις. 

Σύμφωνα με κ. Γκόγκο, μέσα από τα δεδομένα του μηχανογραφικού συστήματος, είναι ξεκάθαρο ποιοι έχουν πληρώσει, ποιοι έχουν εκκρεμούσες οφειλές και ποιοι δεν έχουν πληρώσει για τη σύνδεση.

«Από αυτούς που έχουν συνδεθεί, αλλά δεν έχουν εξοφλήσει, θα τους έρθει σχετική ειδοποίηση για να πληρώσουν ό,τι απομένει και όσοι δεν έχουν συνδεθεί, θα φροντίσουν, σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα που θα καθορίσει η δημοτική αρχή, να συνδεθούν σιγά-σιγά», με το τιμολόγιο των 0,32 ευρώ, χωρίς προσαυξήσεις, όπως σημείωσε.

Επίσης, εμμέσως ο κ. Γκόγκος επέκρινε τη διοίκηση της ΔΕΥΑΙ και για το πλήθος των δικαιολογητικών που ζητήθηκαν. «Τα δικαιολογητικά ήταν πολλά και πολύπλοκα, δικαιολογημένα αγανάκτησαν οι κάτοικοι, και δε χρειάζονται, για τις μονοκατοικίες κυρίως», ανέφερε.

Η αιτιολόγηση του φθηνότερου τιμολογίου έχει να κάνει με προβλήματα, που σύμφωνα με τον κ. Γκόγκο, παρουσιάζει ο βιολογικός καθαρισμός, αναφερόμενος στην κακοσμία που είναι αντιληπτή στο Πέραμα, την Κρύα, τον Άγιο Ιωάννη, τη Νέα Ζωή, αλλά και κάποιες φορές στο κέντρο των Ιωαννίνων.

«Αυτό πρέπει να λυθεί. Η δημοτική αρχή έχει δρομολογήσει ένα μεγάλο έργο 19 εκ. ευρώ, υπάρχει ανάδοχος για μελέτη-κατασκευή και αναμένουμε χρηματοδότηση από την πολιτεία», σημείωσε, αποδίδοντας την αναγκαιότητα επέκτασης της υποδομής στην αύξηση του πληθυσμού, αλλά και στη μη «ορθή» ολοκλήρωση της επέκτασης που έγινε επί θητείας Ν. Γκόντα.

agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Μειωμένα τέλη διά στόματος Γκόγκου
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 7467488985001388913
Σχόλια
item