Δύο νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Ίρμα στον Άγιο Μαρτίνο Π Δύο νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Ίρμα στον Άγιο Μαρτίνο Π | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Δύο νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Ίρμα στον Άγιο Μαρτίνο Π

Δύο νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Ίρμα στον Άγιο Μαρτίνο   Π

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμη δύο τραυματίστηκαν σοβαρά στα γαλλικά νησιά του Αγίου Βαρθολομαίου και του Αγίου Μαρτίνου έπειτα από το πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα, δήλωσε σήμερα η υπουργός Υπερπόντιων Εδαφών της Γαλλίας, Ανίκ Ζιραρντέν.

«Προς το παρόν υπάρχουν δύο νεκροί και δύο σοβαρά τραυματίες. Προφανώς η κατάσταση μπορεί να αλλάξει πολύ γρήγορα», τόνισε στους δημοσιογράφους η Ζιραρντέν στους δημοσιογράφους πριν επιβιβαστεί σε αεροπλάνο με προορισμό την περιοχή.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δρομολογεί ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, αλλά είναι ζωτικής σημασίας να εκτιμηθεί το μέγεθος των ζημιών επειδή σε αυτή τη φάση οι αρχές δεν έχουν πρόσβαση σε περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.


Νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, έπειτα από μια σύσκεψη αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών που πραγματοποιήθηκε για την εκτίμηση της κατάστασης, δήλωσε ότι θα υπάρξουν θύματα στα γαλλικά νησιά της Καραϊβικής.

«Αυτή τη στιγμή είναι πολύ νωρίς να έχουμε ένα συνολικό αριθμό, αλλά μπορώ ήδη να πω ότι ο αντίκτυπος θα είναι βαρύς και σκληρός», τόνισε ο Μακρόν.

«Θα υπάρξουν θύματα και οι υλικές ζημιές και στα δύο νησιά θα είναι σημαντικές», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.
Epirusblog Gr
5 of 5
Δύο νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Ίρμα στον Άγιο Μαρτίνο Π
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 2804703504028056589
Σχόλια
item