Θεοδωράκη στηρίζει ο Λυκούδης για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς Θεοδωράκη στηρίζει ο Λυκούδης για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεοδωράκη στηρίζει ο Λυκούδης για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς

Θεοδωράκη στηρίζει ο Λυκούδης για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού ζήτησε μεταξύ άλλων άμεσο συντονισμό των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων (ΔΗΣΥ- Ποτάμι) χωρίς βέβαια να αποτελέσουν ενιαία ομάδα

Την ικανοποίηση του για την συμμετοχή του Ποταμιού στο νέο εγχείρημα της κεντροαριστεράς εκφράζει ο Σπύρος Λυκούδης λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Σταύρου Θεοδωράκη ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία του νέου κόμματος.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού σε συνέντευξη του στο Ρ/Σ «Παραπολιτικά» υπενθυμίζει ότι ήταν από εκείνους που όλο το προηγούμενο διάστημα με «επιμονή και υπομονή» προσπάθησε να πείσει τον επικεφαλής αλλά και τα στελέχη του Ποταμιού ότι έπρεπε να μετάσχουν στην μεγάλη προσπάθεια του ευρύτερου χώρου της, ευρύτερης παράταξης.

Κατά συνέπεια, εξηγεί, δεν μπορεί παρά να στηρίξει τον Σταύρο Θεοδωράκη στην διεκδίκηση της ηγεσίας.

«Από την ώρα που προσπάθησα όσο μπορούσα να πείσω το Ποτάμι, ότι πρέπει να μπει σε αυτή την ιστορία, θα ήταν ανακόλουθο να μην είμαι κοντά στον Σταύρο» αναφέρει διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι «τιμώ και σέβομαι τους φίλους μου συνυποψήφιους, διότι είναι άνθρωποι που αναλαμβάνουν μια ευθύνη σε ένα σημαντικό και όχι πολύ εύκολο εγχείρημα»

Ο Σπύρος Λυκούδης επαναλαμβάνει ότι αποτελεί «πολιτική παραδοξότητα» να γίνει πρώτα η εκλογή του επικεφαλής του νέου πολιτικού σχηματισμού και στην συνέχεια να διαμορφωθεί η πολιτική του ταυτότητα.

Παρά πάντως τον προβληματισμό του για την ακολουθούμενη διαδικασία, ο κ. Λυκούδης τονίζει ότι πρέπει να διασφαλιστούν όλοι οι δυνατοί τρόποι για να συμμετάσχει μαζικά η κοινωνία.

Ο ίδιος τάσσεται υπέρ της διατήρησης της αυτονομίας κομμάτων και κινήσεων που θα ενταχθούν στον νέο φορέα προκειμένου να υπάρξει ένα «χρονικό διάστημα όσμωσης, συνειδητοποίησης και συλλογισμού στα ήδη υπάρχοντα κόμματα και πολιτικούς σχηματισμούς για το πως θα γίνει αυτό»

Τέλος ζητεί άμεσο συντονισμό των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων (ΔΗΣΥ- Ποτάμι) χωρίς βέβαια να αποτελέσουν ενιαία ομάδα.
Epirusblog Gr
5 of 5
Θεοδωράκη στηρίζει ο Λυκούδης για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 6475102844374075838
Σχόλια
item