Γιάννενα: «Πρώτο κουδούνι» με κενά καθηγητών Γιάννενα: «Πρώτο κουδούνι» με κενά καθηγητών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: «Πρώτο κουδούνι» με κενά καθηγητών

Γιάννενα: «Πρώτο κουδούνι» με κενά καθηγητών

Με κενά σε βασικές ειδικότητες όπως μαθηματικών, φυσικής, φιλολόγων και χημείας αναμένεται να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση των Ιωαννίνων. 

Οι τοποθετήσεις προσωπικού αναμένεται σύμφωνα με τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Μιχ. Ράπτη να έχουν ολοκληρωθεί εντός του Σαββατοκύριακου, ωστόσο φαίνεται πως θα μείνουν κενά, άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα. 

Ο βασικότερος λόγος φυσικά είναι το γεγονός ότι εδώ και χρόνια δεν γίνονται διορισμοί εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα, τα κενά να αυξάνονται λόγω των αποχωρήσεων – συνταξιοδοτήσεων.

Στον αντίποδα έχουν ήδη φτάσει στη διεύθυνση αναπληρωτές και συγκεκριμένα έξι για τα Γενικά Λύκεια, 22 ειδικής αγωγής και έξι για την παράλληλη στήριξη. 

Ο κ. Ράπτης αναφέρθηκε επίσης στην ετοιμότητα σε επίπεδο σχολικών υποδομών για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τονίζοντας πως τους καλοκαιρινούς μήνες έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις από το Δήμο Ιωαννιτών. 

Παράλληλα η φετινή σχολική χρονιά θα είναι ενδιαφέρουσα και για έναν επιπλέον λόγο, αφού θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα ανάπλασης σχολικών αυλών, σε τρία σχολικά κτίρια σε πρώτη φάση, στο 7ο Λύκειο, στο Λύκειο της Ζωσιμαίας και στο Πειραματικό Γυμνάσιο.

ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: «Πρώτο κουδούνι» με κενά καθηγητών
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 2809217888543771678
Σχόλια
item