Γιάννενα: Στον εισαγγελέα προσέφυγε η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Γιάννενα: Στον εισαγγελέα προσέφυγε η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στον εισαγγελέα προσέφυγε η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Γιάννενα: Στον εισαγγελέα προσέφυγε η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου
Κατέθεσαν τα στοιχεία για δυο διαφορετικές υποθέσεις
ΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ 6ης ΥΠΕ
Στον εισαγγελέα προσέφυγε η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων καταθέτοντας στοιχεία για δυο ιδιαίτερα σοβαρές υποθέσεις τουλάχιστον σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις. Οι δυο φάκελοι έφτασαν στα χέρια του εισαγγελέα αφού πρώτα τα σχετικά έγγραφα για την μια εκ των δυο υποθέσεων έχουν αποσταλεί και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Itv, τις οποίες επιβεβαιώνουν τόσο ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Βασίλης Τσίκαρης όσο και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Τάκης Νικολόπουλος, πρόκειται για δυο ξεχωριστές υποθέσεις με μεγάλο ενδιαφέρον για τις οποίες φυσικά θα αποφανθεί η δικαιοσύνη!
Η πρώτη υπόθεση αφορά, όπως είπε ο κ. Τσίκαρης «εναρμονισμένη τακτική εταιριών» και τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν μετά από ενυπόγραφη καταγγελία η οποία έφτασε στη διοίκηση του ΠΓΝΙ. 
Τα στοιχεία μαζί με όλο το ιστορικό κατατέθηκε στον εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση που φαίνεται να αφορά προμήθεια εξοπλισμού στην νέα πτέρυγα.
Ανάλογα στοιχεία συνοδεύουν και τη δεύτερη υπόθεση που επίσης έχει να κάνει με αρκετά χρήματα. 

«Είναι αλήθεια ότι πήγαμε δυο υποθέσεις στον εισαγγελέα που αφορούν θέματα ιδιαίτερα σοβαρά» είπε ο κ Τσίκαρης, ενώ ερωτηθείς για τις υποθέσεις είπε: «Η πρώτη υπόθεση έχει να κάνει με εναρμονισμένη τακτική εταιριών που αφορά προμήθεια για το τέταρτο κτήριο. Είχαμε, για την υπόθεση αυτή, ενυπόγραφη καταγγελία και την στείλαμε στη δικαιοσύνη προκειμένου να διερευνηθεί. 
Η δεύτερη υπόθεση, κατά τη δική μας εκτίμηση και διερεύνηση που κάναμε από όταν αναλάβαμε, ενώ το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο καταβάλει ένα σημαντικό ποσό στον ανάδοχο που έχει αναλάβει την καθαριότητα, από τα στοιχεία της περιοδικής δήλωσης του αναδόχου προκύπτει μια σημαντική διαφορά που ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ» είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι τα στοιχεία και για τις δυο υποθέσεις θα διερευνηθούν από την δικαιοσύνη και εκείνη θα αποφανθεί.
Ενήμεροι όλοι
Ο κ. Τσίκαρης έχει ενημερώσει τόσο το Υπουργείο όσο και την 6η ΥΠΕ «όπως είχαμε την υποχρέωση έχουμε ενημερώσει και το Υπουργείο και την 6η ΥΠΕ καθώς είναι υποθέσεις σοβαρές και πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος», είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι «οι υποθέσεις είναι στη δικαιοσύνη και θα αποφανθούν. 
Εμείς έχουμε μηδενική ανοχή και προτεραιότητά μας είναι η προστασία του δημόσιου συμφέροντος».
Την σοβαρότητα των δυο υποθέσεων που έχουν να κάνουν με αρκετές χιλιάδες ευρώ, επιβεβαιώνει και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Τάκης Νικολόπουλος που αφενός επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του Itv αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις δυο υποθέσεις για τις οποίες η ΥΠΕ αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ
proinanea.gr

Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Στον εισαγγελέα προσέφυγε η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 7750136142355981709
Σχόλια
item