Γιάννενα: Κλειστόν μέχρι νεωτέρας το κλειστό κολυμβητηρίο Ιωαννίνων,

Γιάννενα: Κλειστόν μέχρι νεωτέρας το κλειστό κολυμβητηρίο Ιωαννίνων,

Άγνωστος παραμένει ο χρόνος έναρξης λειτουργίας του κλειστού κολυμβητηρίου Ιωαννίνων, καθώς προέκυψε πρόβλημα με το αυτόματο σύστημα χλωρίωσης, που οδήγησε την Επιτροπή Διοίκησης του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου στην απόφαση να προχωρήσει στην προμήθεια νέου.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία των κολυμβητικών σωματείων, που μετρούν «διαρροές» προς τα ιδιωτικά κολυμβητήρια, αλλά και διαμαρτυρίες γονέων που δεν μπορούν να προχωρήσουν σε προγραμματισμό άλλων δραστηριοτήτων.

Το άκρως ανησυχητικό είναι πως παρά το ότι το πρόβλημα έχει επισημανθεί εδώ και ημέρες και οι ενέργειες αντικατάστασης του συστήματος χλωρίωσης έχουν δρομολογηθεί, όπως αναφέρεται σε χθεσινό δελτίο τύπου, δεν υπάρχει σαφής προσδιορισμός της ημερομηνίας λειτουργίας του κολυμβητηρίου, παρά μόνο μια γενική αναφορά πως αυτό θα γίνει στις αρχές Οκτωβρίου και η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί με νέο δελτίο τύπου τις επόμενες μέρες.


Το ερώτημα που εύλογα τίθεται, είναι γιατί το πρόβλημα δεν επισημάνθηκε νωρίτερα, καθώς το κολυμβητήριο είναι εκτός λειτουργίας εδώ και δύο περίπου μήνες, χρόνος επαρκής για να γίνουν οι εργασίες αντικατάστασης. 


Όπως ερωτηματικό είναι πως το σύστημα χλωρίωσης κρίθηκε ακατάλληλο, όταν λειτουργούσε χωρίς πρόβλημα, μέχρι τη λήξη της κολυμβητικής σεζόν. Στην ανακοίνωση τονίζεται πως «κατά την τακτική συντήρηση και αφού είχε γεμίσει και η μεγάλη αγωνιστική πισίνα της εγκατάστασης, προέκυψε μηχανολογικό ζήτημα, για το οποίο υπήρξε και αυτοψία από υπηρεσιακούς παράγοντες της ΓΓΑ». 

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ κ. Παλατζίδης τόνισε πως το πρόβλημα δεν μπορούσε να επισημανθεί νωρίτερα, καθώς έπρεπε να γεμίσει η πισίνα, ενώ ανέφερε πως θα μπορούσε η κατάσταση να είναι χειρότερη, αν το πρόβλημα προέκυπτε στη μέση της σεζόν.

Σε μια προσπάθεια να «χρυσώσει το χάπι» σε όσους διαμαρτύρονται, η Επιτροπή Διοίκησης προβάλλει το θέμα της αναβάθμισης της ασφάλειας της εγκατάστασης, λέγοντας «κάθε εμπόδιο για καλό», και ζητά την κατανόηση του κολυμβητικού κοινού της πόλης για τη μικρή, όπως τη χαρακτηρίζει, καθυστέρηση στο άνοιγμα του εθνικού κολυμβητηρίου. «Δυόμισι χρόνια τώρα, η ασφάλεια των εγκαταστάσεων αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ. 


Αυτός είναι και ο λόγος καθυστέρησης ανοίγματος του κολυμβητηρίου», αναφέρει.
Παράλληλα, κάνει γνωστό ότι έχουν σχεδιαστεί και θα υλοποιηθούν σημαντικές τομές στη λειτουργία του κολυμβητηρίου, ώστε το απλό κολυμβητικό κοινό, για πρώτη φορά φέτος, να μπορεί να χρησιμοποιήσει το κολυμβητήριο όλες τις μέρες της εβδομάδας, με διευρυμένο ωράριο, αλλά και να μην κλείνει το καλοκαίρι . 


«Το εθνικό κολυμβητήριο της πόλης μας, το μοναδικό στη πόλη με μεγάλη πενηντάρα πισίνα, ανυπομονεί να υποδεχθεί αθλητές και κοινό και υπόσχεται μια χρονιά με όμορφες εκπλήξεις για την εγκατάσταση που έχουν ήδη δρομολογηθεί και θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε σύντομα», σημειώνεται χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Κλειστόν μέχρι νεωτέρας το κλειστό κολυμβητηρίο Ιωαννίνων,
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 405397976386133665
item