Γιάννενα: «Σφυροκόπημα» Γ. Τσίγκρου για την απραξία του ΤΕΕ Ηπείρου! Γιάννενα: «Σφυροκόπημα» Γ. Τσίγκρου για την απραξία του ΤΕΕ Ηπείρου! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: «Σφυροκόπημα» Γ. Τσίγκρου για την απραξία του ΤΕΕ Ηπείρου!

Γιάννενα: «Σφυροκόπημα» Γ. Τσίγκρου για την απραξία του ΤΕΕ Ηπείρου!

Ουσιαστικά και τυπικά… άφαντο από τα τοπικά δρώμενα και τις εξελίξεις είναι το Τμήμα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα η νέα διοίκησή του, η οποία προφανώς θεωρεί καλύτερο να περιορίζεται σε ρόλο… διεκπεραιωτικό, τη στιγμή που θα μπορούσε να συμβάλλει  με έμπρακτο τρόπο στην επίλυση σοβαρών θεμάτων ως σύμβουλος της Πολιτείας.

Την παραπάνω διαπίστωση κάνει ο επικεφαλής της παράταξης του ΤΕΕ «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών» Γιάννης Τσίγκρος, ο οποίος με επιστολή που απευθύνει προς τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΗ Γιάννη Λυκοτραφίτη, εξαπολύει… μύδρους για την απραξία του φορέα εν μέσω σημαντικών εξελίξεων για την περιοχή μας.


Απόλυτη απραξία
Με αφορμή την πρόσκληση για μία ακόμη συνεδρίαση στο ΤΕΕ και τα θέματα που αυτή περιλάμβανε ο κ. Τσίγκρος στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου τονίζει πως «η κατάσταση στο Τμήμα Ηπείρου και Λευκάδας έφθασε στο απροχώρητο», προσθέτοντας πως «από την αρχή της διοίκησης η οποία σχηματίστηκε από τις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ συνεπικουρούμενης της ΔΙΑΔΡΑΣΗΣ, η οποία αποτελεί και το γενικότερο άλλοθι της απραξίας, δεν έχει τεθεί ούτε ένα καίριο θέμα που αφορά την περιοχή και τους γενικότερους σχεδιασμούς, απαξιώνοντας πλήρως το ρόλο του ως Τεχνικός σύμβουλος του κράτους και της πολιτείας».


Νιάρχου, Αεροδρόμιο…
Ο Γιάννης Τσίγκρος προχωράει και στην απαρίθμηση περιπτώσεων όπου το ΤΕΕ/ΤΗ, αντί να παρέμβει δυναμικά όπως αρμόζει στο ρόλο του, προτίμησε να παραμείνει… άφαντο.


Μεταξύ άλλων, τονίζει πως στο θέμα της Λεωφόρου Νιάρχου ο μοναδικός φορέας που απέφυγε να πάρει θέση ήταν το Τεχνικό Επιμελητήριο και μάλιστα αρνήθηκε να παραστεί και στη σύσκεψη που διοργάνωσε το Εμπορικό Επιμελητήριο Ιωαννίνων. 


Στη συνέχεια, εξάλλου, απέφυγε να διατυπώσει θέση για το θέμα του Αεροδρομίου Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από κάθε διαδικασία διαλόγου με τους άλλους φορείς της περιοχής μας. 

«Αυτό αποτελεί πρωτοφανή επιλογή για το θεσμό του Τεχνικού Επιμελητηρίου, οδηγώντας το σε πλήρη απαξίωσή του από την κοινωνία σε μια πάρα πολύ κρίσιμη στιγμή για τον κλάδο μας, ο οποίος έχει πληγεί βάναυσα από την οικονομική κρίση», σημειώνει με έμφαση.

Θέματα έχουν τεθεί
Στο μεταξύ, η «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών» από την αρχή της νέας Διοίκησης έχει θέσει ορισμένα καίρια θέματα που απασχολούν και τους μηχανικούς   και την τοπική κοινωνία, τα οποία εκτιμά πως θα αποτελέσουν βασικό μοχλό ανάπτυξης της περιοχής. 


Τέτοια ζητήματα ήταν η ανάρτηση των δασικών χαρτών, η δυσλειτουργία των Πολεοδομικών Γραφείων, η αναστολή των δημοπρασιών δημοσίων έργων, και η μη ολοκλήρωση του Περιφερειακού Χωροταξικού καθώς και των Τοπικών Χωρικών Σχεδίων. 


Παράλληλα, έθεσε ως κύριο θέμα συζήτησης το Προεδρικό Διάταγμα της Λίμνης καθώς και την ολοκλήρωση και εφαρμογή του Master Plan, ενώ ζήτησε να προχωρήσει το ΤΕΕ/ΤΗ σε ενέργειες και προτάσεις για την ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων και συγκεκριμένα για το Τμήμα της Ιόνιας Οδού έως την Κακαβιά, για τη Σύνδεση της Ιόνιας με την Πρέβεζα και για τη σύνδεση του Ε65 με την Εγνατία Οδό. 


Εξάλλου, όπως αναφέρει ο κ. Τσίγκρος στην επιστολή του, «υπάρχουν οι εκκρεμότητες με τη σύνδεση της περιοχής μας με το φυσικό αέριο και το σιδηροδρομικό δίκτυο, που πρέπει να γίνει κάποια πρόταση για την ένταξη τους στους σχεδιασμούς για την ανάπτυξη της περιοχής, όπως και τα θέματα που αφορούν τους σχεδιασμούς της διαχείρισης των απορριμμάτων».

Στο Περιφερειακό Συνέδριο
Ο επικεφαλής της «Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών» δεν παραλείπει να κάνει αναφορά και στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στα Γιάννενα με την παρουσία και του Πρωθυπουργού. 


Όπως σημειώνει, «θα περιμέναμε να ετοιμάσουμε μια εισήγηση ως Τεχνικό Επιμελητήριο, με αναφορά στην αναπτυξιακή πορεία της περιοχής και με τον προγραμματισμό για όλες τις δράσεις της επόμενης δεκαετίας, κάτι που θεωρούμε σκόπιμο ότι πρέπει να αναληφθούν για την ομαλή και ισόρροπη ανάπτυξη. Παρόλα αυτά, θα παρακολουθήσουμε και αυτό το συνέδριο ως απλοί παρατηρητές και χειροκροτητές»!

Με όλα τα παραπάνω ως δεδομένα, η παράταξη του Γ. Τσίγκρου δεν προσήλθε στη χθεσινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΗ, ζητώντας παράλληλα από τον Πρόεδρό της  «να αναληφθούν οι αυτονόητες για την θεσμική σας θέση πρωτοβουλίες, για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του ΤΕΕ/ΤΗ, με την εκπόνηση θέσεων και απόψεων για τα βασικά ζητήματα της περιοχής αλλά και προστασίας και αναβάθμισης του ρόλου των συναδέλφων μηχανικών, στην τόσο δύσκολη συγκυρία που διανύουμε».


proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: «Σφυροκόπημα» Γ. Τσίγκρου για την απραξία του ΤΕΕ Ηπείρου!
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 5037983872038304990
Σχόλια
item