Γιάννενα: Στον Εισαγγελέα όσοι δεν έχουν συνδεθεί με το αποχετευτικό Γιάννενα: Στον Εισαγγελέα όσοι δεν έχουν συνδεθεί με το αποχετευτικό | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στον Εισαγγελέα όσοι δεν έχουν συνδεθεί με το αποχετευτικό

Γιάννενα: Στον Εισαγγελέα όσοι δεν έχουν συνδεθεί με το αποχετευτικό
Στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές θα διαβιβαστούν το αμέσως επόμενο διάστημα περίπου 2000 φάκελοι καταναλωτών – πελατών της ΔΕΥΑΙ οι οποίοι δεν έχουν ακόμη συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης. 
Σε βάρος τους θα κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά για ρύπανση περιβάλλοντος και οι εισαγγελικές αρχές καλούνται στη συνέχεια να εφαρμόσουν τη νομοθεσία, καλώντας παράλληλα και τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς να επιβεβαιώσουν τη μηνυτήρια αναφορά. 
Η παραπάνω είδηση δόθηκε χθες από τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΙ Μ. Χρυσοστόμου στο πλαίσιο της δικής του απάντησης στις αναφορές του Αλ. Καχριμάνη την Τρίτη, για τις ευθύνες της επιχείρησης στον ελλιπή έλεγχο των συνδέσεων με το αποχετευτικό. 
Ο κ. Χρυσοστόμου απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε πως η προθεσμία που είχε δοθεί στους κατοίκους που δεν έχουν συνδεθεί με το δίκτυο έληξε στις 30 Ιουνίου και η επιχείρηση έχει τα πλήρη στοιχεία τα οποία θα αποστείλει στις Εισαγγελικές αρχές. 
Για την Περιφέρεια Την ίδια στιγμή όμως σήκωσε και το γάντι, απαντώντας στον Αλ. Καχριμάνη και λέγοντας με νόημα πως «όταν υπάρχουν προβλήματα στη λίμνη, φταίνε πάντα οι άλλοι και όταν η λίμνη είναι στα καλά της, τα έχει κάνει σωστά η Περιφέρεια». 
Έτσι, ο κ. Χρυσοστόμου παραδέχθηκε πως υπάρχουν και διαχρονικές ευθύνες της ΔΕΥΑΙ, όπως όμως και άλλων υπηρεσιών που έχουν μεγαλύτερη αρμοδιότητα ελέγχου όπως είναι η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος. «Όφειλαν και οφείλουν και αυτές οι υπηρεσίες να ελέγξουν και να στείλουν και αυτές έγγραφα στους κατοίκους ή στις Εισαγγελικές αρχές. 
Η λίμνη όμως δεν είναι μόνο αρμοδιότητα του Δήμου Ιωαννιτών, για να επιρρίπτουμε ευθύνες μόνο στο Δήμο ή στη ΔΕΥΑΙ. Από την Καστρίτσα στους Λογγάδες και την Αμφιθέα υπάρχουν δεκάδες στάβλοι ανεξέλεγκτοι, κοπροσωροί από πτηνοτροφικές μονάδες και η Περιφέρεια με τις υπηρεσίες της θα πρέπει να κάνει ελέγχους», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Στον Εισαγγελέα όσοι δεν έχουν συνδεθεί με το αποχετευτικό
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 2449013424271602279
Σχόλια
item