Άρτα: Έναρξη με καλούς οιωνούς Άρτα: Έναρξη με καλούς οιωνούς | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Έναρξη με καλούς οιωνούς

Άρτα: Έναρξη με καλούς οιωνούς

Νέο ακαδημαϊκό έτος για το ΤΕΙ Ηπείρου - 1.512 νέοι φοιτητές στα τμήματα των 4 νομών - Στα τμήματα της Άρτας εισήχθησαν 538.

Έναρξη νέου ακαδημαϊκού έτους από σήμερα για το ΤΕΙ Ηπείρου με την δεύτερη εξεταστική των φοιτητών και ακολούθως οι εγγραφές και η έναρξη των μαθημάτων από την 1η Οκτωβρίου. 
Ο Πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου Ευριπίδης Γλαβάς, επισήμανε ότι η έναρξη γίνεται με καλούς οιωνούς, εκτιμώντας ότι μέσα στο μήνα θα ανταποκριθεί το υπουργείο Παιδείας σε ό,τι ακόμη αναμένεται για να ξεκινήσει ομαλά η νέα Ακαδημαϊκή χρονιά.
Ο κ. πρύτανης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι υπερκαλύφθηκε η κατανομή των θέσεων που είχε γίνει από το υπουργείο παιδείας για το ΤΕΙ Ηπείρου, επισημαίνοντας: «Τα παιδιά που επέλεξαν το ΤΕΙ Ηπείρου για τις σπουδές τους τα επόμενα τέσσερα χρόνια έκαναν μια καλή επιλογή, καθότι όλα τα τμήματά μας είναι καλά οργανωμένα, με σύγχρονα προγράμματα σπουδών, άριστο εκπαιδευτικό δυναμικό, σύγχρονα εργαστήρια και παρέχεται πλέον υψηλού επιπέδου έρευνα στο Ίδρυμα». 
Με Πρύτανη, Σύγκλητο, Κοσμήτορα
Αναφερόμαστε πλέον επίσημα και πρώτη φορά με τον τίτλο Πρύτανης, σε ό,τι αφορά τον κ. Ευριπίδη Γλαβά, καθόσον ήδη το πρώτο βήμα αναβάθμισης των ΤΕΙ στο πλαίσιο και της δρομολόγησης του Ενιαίου χώρου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας, έγινε με την μεταβολή όλων των οργάνων του Ιδρύματος, αντίστοιχα με εκείνα των Πανεπιστημίων. 
Ως εκ τούτου, πλέον, το ΤΕΙ Ηπείρου διοικείται όχι από τον «πρόεδρο» αλλά από τον «πρύτανη» στον οποίο απευθύνονται όλα τα επίσημα έγγραφα και λαμβάνουν αντίστοιχα με το συγκεκριμένο τίτλο την υπογραφή του, ενώ παράλληλα πια δεν διαθέτει «Σύνοδο», αλλά «Σύγκλητο», «Κοσμήτορα» αντί «Διευθυντή» Σχολής, και καθηγητές ως «μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού», όπως δηλαδή και τα Πανεπιστήμια. Ασφαλώς η διαβούλευση για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού Ενιαίου Χώρου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης συνεχίζεται.
Στο μεταξύ το ΤΕΙ Ηπείρου συνολικά με όλα τα τμήματα που διαθέτει στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου εμφανίστηκε πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των νέων εισαχθέντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, υπερκαλύπτοντας τις θέσεις που είχε κατανείμει το υπουργείο Παιδείας (1.450), φτάνοντας στους 1.512 νέους φοιτητές. 
Από αυτούς στα τμήματα της Άρτας συνολικά εισήχθησαν 538, στα Ιωάννινα 490, στην Ηγουμενίτσα 253 και στην Πρέβεζα 231 φοιτητές. 
Το σύνολο των ενεργών φοιτητών στην Ήπειρο σε όλα τα τμήματα του ΤΕΙ μαζί με τους νέους εισαχθέντες θα ανέλθει στους 7.887, εκ των οποίων στα τμήματα της Άρτας οι 2.625. 
Άρτα
Στην Άρτα, στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής πέτυχαν 224, στο τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων πέτυχαν 182, στο τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής πέτυχαν 132. 
Ιωάννινα 
Στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής, στο παράρτημα Ιωαννίνων, πέτυχαν 122. Στο τμήμα Λογοθεραπείας εισήχθησαν 146 και στο τμήμα Νοσηλευτικής πέτυχαν 222. 
Ηγουμενίτσα 
Στο παράρτημα Ηγουμενίτσας, στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων πέτυχαν 173. Στην εισαγωγική κατεύθυνση: Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας εισήχθησαν 80. 
Πρέβεζα
Στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας πέτυχαν 231.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των επιπλέον φοιτητών από εκείνο της κατανομής του υπουργείου αφορά σε νεοεισαχθέντες σπουδαστές αλλογενείς και ανάμεσά τους αρκετοί από την Κύπρο που έδειξαν προτίμηση στα τμήματα Νοσηλευτικής (20), Λογοθεραπείας (13), που εδρεύουν στα Ιωάννινα και στο τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής (10) που εδρεύει στην Άρτα. 
Σύνολο φοιτητών 
Οι ενεργοί φοιτητές (που παρακολουθούν δηλαδή μαθήματα) στο ΤΕΙ Ηπείρου ανέρχονται συνολικά και στους τέσσερις νομούς στους 6.374 και με τους πρωτοετείς θα φτάσουν 7.887. 
Στην Άρτα είναι 2.087 και με τους νέους εισαχθέντες θα φτάσουν τους 2.625. Στα Ιωάννινα είναι 2.327 και με τους πρωτοετείς θα φτάσουν 2.817. 
Στην Πρέβεζα είναι 1.161 και με τους πρωτοετείς 1.392. Στην Ηγουμενίτσα είναι 799 και με τους πρωτοετείς θα φτάσουν 1.052.
ixotisartas.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: Έναρξη με καλούς οιωνούς
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 5803121090165285976
Σχόλια
item