Άρτα: Μόνιμη στέγαση, για δύο σχολεία, μέσω ΕΣΠΑ, για το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Ειδικό Δημοτικό Άρτας στο Γλυκόριζο


Άρτα: Μόνιμη στέγαση, για δύο σχολεία, μέσω ΕΣΠΑ, για το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Ειδικό Δημοτικό Άρτας στο Γλυκόριζο
ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Επόμενοι στόχοι μας η κατασκευή 4 νέων νηπιαγωγείων και κτιρίου για το Μουσικό Σχολείο»

Στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 3.852.793,50€ εντάχθηκε η κατασκευή δύο σχολείων για τη στέγαση του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Άρτας στο Γλυκόριζο του Δήμου Αρταίων.

Πρόκειται για έναν στρατηγικό στόχο της Δημοτικής Αρχής, ο οποίος αρχίζει πλέον και μπαίνει σταδιακά σε φάση υλοποίησης, με στόχο να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζει το Ειδικό Σχολείο (τώρα συστεγάζεται με το Δημοτικό Σχολείο Ελεούσας). Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τον αυξημένο αριθμό ατόμων με αναπηρία στο Νομό Άρτας καθιστά επιτακτική την ανάγκη για κατασκευή ενός κτιρίου που θα παρέχονται οι κατάλληλες συνθήκες για την εκπαίδευση των μαθητών με ειδικές ανάγκες.

Τα νέα κτίρια θα ανεγερθούν σε έκταση 8.800,89 m² εντός του οικισμού Γλυκορίζου. Το ισόγειο θα περιλαμβάνει τις αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκη, κυλικείο χώρο φαγητού, τους χώρους φυσικής αγωγής και συγκεκριμένα γυμναστικής, υδροθεραπείας, εργοθεραπείας, φυσικοθεραπείας, τα γραφεία των θεραπευτών σε συνέχεια των χώρων φυσικής αγωγής. Το Νηπιαγωγείο τοποθετείται επίσης στο ισόγειο.



Προβλέπεται για αυτό ανεξάρτητη είσοδος από τον περιβάλλοντα χώρο, ώστε να μην υπάρχει εμπλοκή νηπίων με τα υπόλοιπα παιδιά. Επίσης στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού που θα συμπληρώσει τον υφιστάμενο προκειμένου το σχολείο να καταστεί πλήρως λειτουργικό. Φορέας εκπόνησης των μελετών, υποβολής της πρότασης και φορέας υλοποίησης και κύριος του έργου είναι ο Δήμος Αρταίων.

«Η ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ της ανέγερσης νέου Ειδικού Σχολείου, Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, για την Άρτα αποτελεί μια εξαιρετικά ευχάριστη εξέλιξη, με την οποία μπορούμε να πούμε ότι ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για να λυθεί ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πάρα πολλές οικογένειες στην Άρτα, οι οποίες στέλνουν τα παιδιά τους στο Ειδικό Σχολείο, το οποίο σήμερα συστεγάζεται με το Δημοτικό Ελεούσας. 



Ως Δημοτική Αρχή είχαμε θέσει την ανέγερση του σχολείου σε προτεραιότητα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν και βοήθησαν για την ωρίμανση και την υποβολή της πρότασης, η οποία επιλέχθηκε, μετά από συγκριτική αξιολόγηση, από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου, ανάμεσα σε άλλες τέσσερις» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Και συνεχίζει: «Επόμενοι στόχοι μας, σε ο, τι αφορά τις σχολικές υποδομές, είναι η κατασκευή 4 νέων Νηπιαγωγείων (προκάτ βαρέου τύπου) σε Αγίους Αναργύρους, Καλαμιά, Γραμμενίτσα και Καμπή, καθώς και η μόνιμη στέγαση του Μουσικού Σχολείου Άρτας, το οποίο σήμερα στεγάζεται στη Φιλοθέη. 

Βασική μας αρχή είναι να επενδύουμε στην εκπαίδευση και στη νέα γενιά, καθώς θεωρούμε πως αυτή είναι το μέλλον της περιοχής μας και αυτή θα μας βγάλει από την κρίση».

maxitisartas.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Μόνιμη στέγαση, για δύο σχολεία, μέσω ΕΣΠΑ, για το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Ειδικό Δημοτικό Άρτας στο Γλυκόριζο
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 2884012959653602503
item