Γιάννενα: «Αερο-μαχίες» στο Δήμο Ιωαννιτών για τη συνάντηση Μπέγκα με Τσίπρα Γιάννενα: «Αερο-μαχίες» στο Δήμο Ιωαννιτών για τη συνάντηση Μπέγκα με Τσίπρα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: «Αερο-μαχίες» στο Δήμο Ιωαννιτών για τη συνάντηση Μπέγκα με Τσίπρα

Γιάννενα: «Αερο-μαχίες» στο Δήμο Ιωαννιτών για τη συνάντηση Μπέγκα με Τσίπρα

Η επιχείρηση της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά την υπόσχεση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για προσωρινή λύση στο ζήτημα του εφοδιασμού των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο «Β. Πύρρος» με καύσιμα, φέρνει τελικά τα αντίθετα αποτελέσματα. 

Η ανάδειξη μάλιστα του συγκεκριμένου ζητήματος από τον Δήμαρχο Θ. Μπέγκα «ως στρατηγικό στόχο» της Δημοτικής Αρχής, προκάλεσε χθες την οξύτατη κριτική της μείζονος αντιπολίτευσης. 


Συγκεκριμένα η παράταξη της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» του Νίκου Γκόντα με ανακοίνωσή της, σχολιάζει πως «αν  αυτός ήταν ο μέγιστος στρατηγικός στόχος, τότε πως ακριβώς χαρακτηρίζονται τα έργα και υποδομές  που χρειάζεται η πόλη μας και  που επί μια επταετία η ίδια Δημοτική Αρχή ούτε καν έχει σχεδιάσει και  όλα βρίσκονται απλά στο πνεύμα των οραμάτων.

Αν το μόνο δώρο του  Πρωθυπουργού ήταν το αυτονόητο, όπως ήταν οι καταργημένες από τους ίδιους δεξαμενές ανεφοδιασμού καυσίμων των αεροσκαφών, τότε  η έννοια στρατηγικός  στόχος χάνει την σημασία και την  αξία της  και η Δημοτική Αρχή στερείται παντελώς στόχων και το μόνο που την χαρακτηρίζει είναι οι αστοχίες σε όλα όσα μεγάλα και μικρά χρειάζεται η πόλη μας για να γίνει μια σύγχρονη πόλη, όπως της αξίζει, αντάξια των προσδοκιών των πολιτών  της».


Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής της η παράταξη του κ. Ν. Γκόντα, καταλογίζει αδυναμία στη Δημοτική Αρχή να συγκρουστεί για ζητήματα που αφορούν την πόλη και τους συμπολίτες. Και καταλήγοντας υπογραμμίζει: 


«Σημασία δεν έχει τι συζήτησε με τον πρωθυπουργό ο Δήμαρχος αλλά τι ακριβώς εξασφάλισε για την πόλη μας εκτός των χτυπημάτων στις πλάτες{...}
 Η πόλη θέλει χρήσιμους   και όχι αρεστούς δημοτικούς ηγέτες. Προ πάντων δεν θέλει εφαψίες της κεντρικής εξουσίας».


Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής
Στην ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας απάντηση η Δημοτική Αρχή, η οποία της καταλογίζει ότι «αντιπολιτεύεται με όρους τους παρελθόντος», δεν απαντά όμως  στο ερώτημα «τι ακριβώς εξασφάλισε ο Δήμαρχος από τον Πρωθυπουργό». 


Όσον αφορά τον «στρατηγικό στόχο» των δεξαμενών καυσίμων, η Δημοτική Αρχή σημειώνει ότι «η παράταξη του κ. Γκόντα δεν καταλαβαίνει  ή κάνει ότι δεν καταλαβαίνει πως ο στρατηγικός στόχος για τον οποίο μιλά η Δημοτική Αρχή, δεν είναι άλλος από τον πλήρη εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου, μέρος του οποίου είναι και η ύπαρξη δεξαμενών καυσίμων». 

Το Επιμελητήριο
Χθες ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Ιωάννης Μήτσης, έκανε γνωστό ότι ενόψει της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στα Γιάννενα, του είχε αποστείλει επιστολή, με την οποία ζητούσε την προσωπική του παρέμβαση, αφενός μεν να τελειώσουν τα έργα εντός του 2017 και αφετέρου την πλήρη λειτουργία του αεροδρομίου σε όλους τους τομείς, ανεφοδιασμό καυσίμων, συστήματα προσγείωσης- απογείωσης κλπ.


proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: «Αερο-μαχίες» στο Δήμο Ιωαννιτών για τη συνάντηση Μπέγκα με Τσίπρα
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 58978099509931359
Σχόλια
item