Γιάννενα: Συμπεράσματα βγήκαν, ώρα πια για πράξεις στα Γιάννενα!

Γιάννενα: Συμπεράσματα βγήκαν, ώρα πια για πράξεις στα Γιάννενα!

Δύο απαραίτητες προϋποθέσεις υπάρχουν για να βελτιωθεί η κατάσταση στους δρόμους των Ιωαννίνων και κατ’ επέκταση, για να γίνει καλύτερη η καθημερινότητα όλων μας. 

Πρώτον, να υλοποιηθούν εκ μέρους του Δήμου οι αναγκαίες παρεμβάσεις σε θέματα κυκλοφοριακά. Δεύτερον, να αλλάξει η συλλογική μας νοοτροπία και να υιοθετήσουμε ως πολίτες εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, πλην του Ι.Χ..


Τα παραπάνω υπήρξαν ουσιαστικά το συμπέρασμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας που γιορτάστηκε και στα Γιάννενα. Είναι σαφές όμως ότι θα χρειαστεί δρόμος για να φτάσει ο Δήμος σε έμπρακτα αποτελέσματα στον συγκεκριμένο τομέα.


Προτάσεις, σκέψεις…
Με δύο δράσεις που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή και την Κυριακή ολοκληρώθηκε στα Γιάννενα η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, με τον Δήμο να δεσμεύεται πως «θα συνεχίσει να λαμβάνει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς νέες πρωτοβουλίες με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών». 


Στο πλαίσιο της εβδομάδας αυτής κατατέθηκαν σκέψεις, προβληματισμοί και προτάσεις γύρω από το θέμα της μετακίνησης στην πόλη μας, με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και των Αρχών.

Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της Παρασκευής και στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο, οι Γιαννιώτες και όσοι βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης είχαν τη δυνατότητα να περπατήσουν ελεύθερα στην οδό Χαριλάου Τρικούπη καθώς και στο ένα ρεύμα της οδού 28ης Οκτωβρίου που πεζοδρομήθηκαν για λίγες ώρες. 


Παράλληλα, το πρωί της Κυριακής έγινε μία ακόμη δράση ευαισθητοποίησης σε θέματα κινητικότητας και εθελοντισμού με τον καλλωπισμό της τσιμεντένιας νησίδας στη Λεωφόρο Δωδώνης.

Η Ελένη Βασιλείου
«Όλες οι δράσεις μας την περασμένη εβδομάδα είχαν στόχο να ενθαρρύνουν τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα, αλλά και να περπατήσουν πεζοί. 


Εκτός από τις παρεμβάσεις που μπορεί και πρέπει να κάνει ο Δήμος χρειάζεται και συλλογική αλλαγή κουλτούρας για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε καλές πρακτικές γύρω από θέματα μετακίνησης κάνοντας έτσι την καθημερινότητα μας καλύτερη», τόνισε σε δήλωσή της η Αντιδήμαρχος, υπεύθυνη για κυκλοφοριακά θέματα, Ελένη Βασιλείου.

Αναφερόμενη στη δράση της Κυριακής είπε ότι «είχαμε τη τιμή να βάψουμε μαζί με τους εργαζόμενους στο Praktiker Ιωαννίνων την τσιμεντένια νησίδα στη λεωφόρο Δωδώνης και να τελειώσουμε την αισθητική, αλλά και λειτουργική της αναβάθμιση. 


Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στα Praktiker όχι μόνο για τη χορηγία όλων των υλικών, αλλά κυρίως για τη χαρά, την ανταπόκριση και τη προθυμία των μικρών και μεγάλων εθελοντών τους για προσφορά».

proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Συμπεράσματα βγήκαν, ώρα πια για πράξεις στα Γιάννενα!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5315265004446198394
item