Οι Τούρκοι της Γερμανίας δεν ακούν τον Ερντογάν: Θα ψηφίσουν Σουλτς και Μέρκελ Οι Τούρκοι της Γερμανίας δεν ακούν τον Ερντογάν: Θα ψηφίσουν Σουλτς και Μέρκελ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Οι Τούρκοι της Γερμανίας δεν ακούν τον Ερντογάν: Θα ψηφίσουν Σουλτς και Μέρκελ

Οι Τούρκοι της Γερμανίας δεν ακούν τον Ερντογάν: Θα ψηφίσουν Σουλτς και Μέρκελ
Η πλειονότητα των τουρκικής καταγωγής Γερμανών πολιτών δηλώνει πως θα ψηφίσει τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και τους Πράσινους στις επερχόμενες εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου στη Γερμανία, παρακούοντας τις παραινέσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μην το πράξουν, προκύπτει από έρευνα του ιδρύματος TAVAK για την Ευρώπη, που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Χουριέτ.
Η έρευνα, που διενεργήθηκε σε επτά πόλεις με δείγμα 1.072 Γερμανούς πολίτες τουρκικής καταγωγής, αποφαίνεται πως το 64% εξ αυτών θα ψήφιζε κόμματα που έχουν χαρακτηρισθεί «εχθροί της Τουρκίας» από τον Ερντογάν.
Σύμφωνα με το TAVAK, το 45% θα ψήφιζε Σοσιαλδημοκράτες, το 12% το κόμμα της Μέρκελ και το 7% τους Πράσινους.
Ο πρόεδρος του ιδρύματος καθηγητής Φαρούκ Σεν τόνισε πως το 65% των Γερμανών τουρκικής καταγωγής ψήφισαν στις τουρκικές εκλογές το κόμμα ΑΚΡ του Ερντογάν, όμως η πλειονότητά τους δηλώνει ότι δεν θα υπακούσει τις προτροπές του Τούρκου προέδρου να μην ψηφίσουν γερμανικά κόμματα.
«Υπάρχει ένα εκατ. Τούρκοι ψηφοφόροι που πρόκειται να ψηφίσουν. Καλώ τους Τούρκους ψηφοφόρους να δώσουν ένα απαραίτητο μάθημα στα κόμματα που τάσσονται κατά της Τουρκίας», είχε δηλώσει πρόσφατα ο Ερντογάν.
Από την ίδια έρευνα προκύπτει πως η πρόθεση ψήφων των τουρκικής καταγωγής Γερμανών πολιτών είναι χαμηλή, μόλις στο 44%. Το 38% δήλωσε πως δεν θα ψηφίσει, ενώ το 18% δηλώνει αναποφάσιστο.
Στη Γερμανία ζουν περίπου 3.200.000 Τούρκοι, από τους οποίους οι 1.470.000 έχουν γερμανική υπηκοότητα. Στην πλειοψηφία τους, οι Τούρκοι της Γερμανίας έχουν την τάση να ψηφίζουν συντηρητικά κόμματα στην Τουρκία, όμως προτιμούν τα προοδευτικά κόμματα στις γερμανικές εκλογές.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Epirusblog Gr
5 of 5
Οι Τούρκοι της Γερμανίας δεν ακούν τον Ερντογάν: Θα ψηφίσουν Σουλτς και Μέρκελ
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 4394370477164090332
Σχόλια
item