Γιάννενα: Ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων έχει κι ένα κοινωνικό «πρόσωπο» Γιάννενα: Ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων έχει κι ένα κοινωνικό «πρόσωπο» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων έχει κι ένα κοινωνικό «πρόσωπο»

Γιάννενα: Ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων έχει κι ένα κοινωνικό «πρόσωπο»

Κοινωνοί, συμμέτοχοι και υποστηρικτές του σημαντικού έργου που παρέχουν σε παιδιά και ενήλικες με αναπηρία σύλλογοι και φορείς της πόλης των Ιωαννίνων μπορούν να γίνουν όλοι οι Γιαννιώτες, συμμετέχοντας στον 11ο Γύρο Λίμνης που διοργανώνεται στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου από τον «Α.Ο Ποσειδών» και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Limni».

Ο φετινός αγώνας των 5 χιλιομέτρων δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο και καλεί τον κάθε πολίτη να δείξει την αλληλεγγύη του, απλά μέσω της συμμετοχής του στον αγώνα. Η εταιρία πλοήγησης και αθλητικών ρολογιών Garmin, χορηγός του αγώνα των 5 χιλιομέτρων, προσφέρει για κάθε συμμετοχή το ποσό των 2 ευρώ, προκειμένου να ενισχύσει το έργο κοινωφελών ιδρυμάτων.  


Το συνολικό ποσό θα διατεθεί στην ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, στην Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Μέριμνα», στο παράρτημα Ιωαννίνων του Πανελλήνιου Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Καρκίνο «Φλόγα», στον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Κυψέλη» Ιωαννίνων και στο παράρτημα Ηπείρου της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων. 

Κάθε συμμετέχων, με την εγγραφή του στον αγώνα, στο www.ioanninalakerun.gr ή στο Κέντρο Εγγραφών (Αβέρωφ 4), μπορεί να επιλέξει τον σύλλογο ή τον φορέα που θέλει να υποστηρίξει.

Συνέντευξη τύπου
«Το οικονομικό όφελος για τους πέντε φορείς μπορεί να μην είναι τεράστιο, αλλά στόχος μας είναι να δείξουμε τον κοινωνικό χαρακτήρα της διοργάνωσης, σε μια εποχή που -ιδιαίτερα οι φορείς αυτοί- περνούν δύσκολα. 


Θέλω να καλέσω την πόλη, που πάντα μας στηρίζει και είναι κοντά μας, να συμμετέχει και να αγκαλιάσει τον Γύρο της Λίμνης για έναν ακόμη λόγο», σημείωσε χθες στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ηλίας Σπυριούνης.

Αρωγοί και υποστηρικτές στη διοργάνωση, για μια ακόμη χρονιά, είναι η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών, με την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικών Θεμάτων Γιούλα Μητροκώστα και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής Νίκο Γκόλα να τονίζουν την αξία του εγχειρήματος για την ενίσχυση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού, αλλά και της διοργάνωσης συνολικά για την τουριστική προβολή της περιοχής.


«Είμαστε δίπλα σε αυτή την προσπάθεια, πόσο μάλλον σε αυτή την περίπτωση, που ένα μέρος των εσόδων θα διατεθούν σε φορείς που αγωνίζονται για να βοηθήσουν άτομα που βρίσκονται σε δυσμενέστερη κατάσταση από τους υπόλοιπους», σημείωσε η κ. Μητροκώστα. 


«Δεν είναι τόσο σημαντική η χρηματική αξία, αλλά η συνειδητοποίηση του τεράστιου έργου που προσφέρουν αυτοί οι φορείς. Ως Δήμος θα βοηθήσουμε φέτος αυτός αγώνας να έχει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία και με αυτό τον τρόπο αποδεικνύουμε όλοι πως, μέσω του αθλητισμού, μπορούμε να είμαστε κοινωνικά συμμέτοχοι», ανέφερε ο κ. Γκόλας.

Οι κοινωνικοί φορείς
Από την πλευρά των κοινωνικών φορέων, η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων Νατάσσα Μπέγκα, η κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη των ΚΔΑΠ της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Μέριμνα» Αννέτα Ρήτα, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια Ευανθία Καρρά, ο πρόεδρος του παραρτήματος Ηπείρου της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων Χρήστος Θέμος και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Κυψέλη» Λούλα Βέρμπη έδωσαν ραντεβού με τα μέλη, τους φίλους, αλλά και όσο το δυνατόν περισσότερους Γιαννιώτες στη γραμμή της εκκίνησης του αγώνα των 5 χιλιομέτρων.


«Βλέπω ότι αναπτύσσεται ένα άλλου είδους κίνημα κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως αυτό. Τρέχουν οι άνθρωποι για καλό σκοπό, για να στηρίξουν μέσα από τη δική τους ικανότητα εκείνους που δεν μπορούν, εκείνους που δυσκολεύονται», σημείωσε η κ. Μπέγκα. 


Από την πλευρά της η κ. Ρήτα τόνισε πως «είναι διπλή η χαρά μας γιατί κάθε χρόνο συμμετέχουμε με τα παιδιά και τους γονείς στον Γύρο της Λίμνης και φέτος γιατί είμαστε από εκείνους που θα ενισχυθούν και γιατί όλοι καταλαβαίνουν ότι μόνοι μας δεν μπορούμε, αλλά όλοι μαζί μπορούμε».

Το δικό της κάλεσμα απεύθυνε και η κ. Καρρά, εκ μέρους της «Φλόγας» που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των παιδιών στη ζωή και την υγεία, «γιατί με τον τρόπο αυτό θα προσφέρουν καλύτερες συνθήκες στα παιδιά που βρίσκονται στα νοσοκομεία», όπως σημείωσε, ενώ ο κ. Θέμος, σημείωσε πως «είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς, για το αυτιστικό κίνημα στην Ήπειρο και στην Ελλάδα γενικότερα, η επιλογή αυτή των διοργανωτών».


Τέλος, η κ. Βέρμπη σημείωσε πως «την εποχή που η δραστηριότητα, η τέχνη, η διασκέδαση και η πρόσβαση θα πρέπει, όπως σε όλη την Ευρώπη, να είναι δικαίωμα όλων, εμείς χαιρόμαστε που η πόλη μας ευαισθητοποιείται ακόμη περισσότερο και θα συμμετέχουμε και εμείς σε αυτή τη μεγάλη αθλητική γιορτή».


proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων έχει κι ένα κοινωνικό «πρόσωπο»
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 7932010647261460713
Σχόλια
item