Χρυσόγονος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να ανοιχτεί στην κοινωνία Χρυσόγονος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να ανοιχτεί στην κοινωνία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Χρυσόγονος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να ανοιχτεί στην κοινωνία

Χρυσόγονος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να ανοιχτεί στην κοινωνία

Ο ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με την κεντροαριστερά στο μέλλον.

Τους λόγους για τους οποίους εξετάζει την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανέλυσε ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το κυβερνών κόμμα δεν κατάφερε να ανοιχτεί στην κοινωνία, όπως είχε στόχο.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, ο κ. Χρυσόγονος δήλωσε ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ιδρυτικό συνέδριο που κάναμε, είχαμε 30.000 μέλη. Μετά πήραμε εκατομμύρια ψήφους. Το κόμμα είπε ότι θα ανοιχτεί στην κοινωνία. Στην πράξη αποδείχθηκε πως δεν ήταν έτοιμο να το κάνει. Εμείς είπαμε να γίνει πιο αντιπροσωπευτικό. Να ακούγονται όλες οι απόψεις και να αποφασίζει η πλειοψηφία».

Αναφερόμενος στις επόμενες κινήσεις του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας με την κίνηση που επιχειρείται για τη δημιουργία ενός ενιαίου κόμματος της κεντροαριστεράς, λέγοντας πως «η απόφαση θα ληφθεί την επόμενη εβδομάδα με την ηλεκτρονική ψήφο, από τα μέλη μας. Θέλουμε να πάμε σε περισσότερη δημοκρατία; Αν ληφθεί απόφαση για αποχώρηση απο τον ΣΥΡΙΖΑ και γίνουμε αυτόνομη πολιτική κίνηση, τότε θα αποφασίσουμε.

Αν το πρόβλημά μου ήταν η κεντροαριστερά, θα περιμέναμε να βγει ο αρχηγός και να διαπραγματευθούμε. Όταν μετατραπούμε σε κίνηση, θα είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες. Δίχως αποκλεισμούς. Με ενδιαφέρει η Ελλάδα και ο ελληνισμός να επιβιώσει στον ελλαδικό χώρο. Αν συνεχιστούν οι σημερινές τάσεις τις επόμενες δεκαετίες, κινδυνεύουμε να εξαφανιστούμε. Το καταλαβαίνουμε αυτό;».
Epirusblog Gr
5 of 5
Χρυσόγονος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να ανοιχτεί στην κοινωνία
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 3308772657856004673
Σχόλια
item