Γιάννενα: Τα αδέσποτα στη συζήτηση Δημάρχου- Τσιρώνη Γιάννενα: Τα αδέσποτα στη συζήτηση Δημάρχου- Τσιρώνη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Τα αδέσποτα στη συζήτηση Δημάρχου- Τσιρώνη

Γιάννενα: Τα αδέσποτα στη συζήτηση Δημάρχου- Τσιρώνη
Σύσκεψη με τον αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφιμών, Γιάννη Τσιρώνη, είχε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, και ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, Μπάμπης Μπρέχας.
Κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν αρκετά θέματα στα οποία, όπως τόνισε και ο Υπουργός, ύπαρξε συναντίληψη.
Βασικό ζήτημα το οποίο τέθηκε από μεριάς του Δήμου είναι το πρόβλημα με τα αδέσποτα με τον κ. Τσιρώνη να τονίζει πως στο υπουργείο έχει αποφασιστεί να παρθούν μέτρα άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα.
Όπως εξήγησε μέσα στο Φθινόπωρο αναμένονται τροπολογίες στο νόμο που αφορά τη διαχείριση των αδέσποτων ανάμεσα στις οποίες θα προβλέπονται και πόροι στους Δήμους, ενώ μέχρι τα τέλη του χρόνου αναμένεται να κατατεθεί και το πλήρες νομοσχέδιο.
«Ο νόμος που υπάρχει φτιάχτηκε με διάθεση να βοηθήσει αλλά έχει αρκετά κενά, δεν δίνει πόρους στην αυτοδιοίκηση η οποία καλείται να διαχειριστεί το θέμα, δεν έχει αναφορές στον τρόπο περισυλλογής είτε ζωντανών είτε νεκρών ζώων, καθορίζει αλλού υψηλά κι αλλού καθόλου πρόστιμα και γενικά χρειάζεται αλλαγές. 
Είμαστε εδώ και συνομιλήσαμε μεταξύ άλλων και με την ΚΕΔΕ για να κάνουμε τις αλλαγές αυτές», τόνισε ο κ. Τσιρώνης σε δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης.
Ο Δήμαρχος από την πλευρά του σημείωσε πως οι προτάσεις που κατέθεσε ο Υπουργούς στην κατεύθυνση της λύσης του προβλήματος με τα αδέσποτα ήταν ενδιαφέρουσες ζήτησε όμως παράλληλα να υπάρξουν άμεσες ενέργειες για την άμβλυνση του προβλήματος το οποίο είναι έντονο, όχι μόνο στα Γιάννινα αλλά και σε όλη τη χώρα.
epiruspost.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Τα αδέσποτα στη συζήτηση Δημάρχου- Τσιρώνη
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 8759010586584260727
Σχόλια
item