Πιτσιόρλας: Πολύ πιθανό μερίδα των δανειστών να θέσει στο τραπέζι νέες απαιτήσεις

Πιτσιόρλας: Πολύ πιθανό μερίδα των δανειστών να θέσει στο τραπέζι νέες απαιτήσεις
Για την εμπέδωση της σταθερότητας και των θετικών προοπτικών της ελληνικής οικονομίας έκανε λόγο ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας και πρόσθεσε ότι ενόψει της τρίτης αξιολόγησης θα πρέπει να μην υπάρξουν κενά ως προς την τήρηση και την υλοποίηση των δεσμεύσεων της χώρας.
ο Κ. Πιτσιόρλας σε συνέντευξή του στο Εθνος του Σαββατοκύριακου τόνισε ότι «οι αξιολογήσεις είναι μια διαδικασία που προφανώς δεν εξαρτάται μόνον από εμάς. Εμείς όμως πρέπει έγκαιρα να εκτιμήσουμε σωστά και να προβλέψουμε πού μπορεί να υπάρξουν τα προβλήματα και άρα πού πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι. 
Τα στοιχεία λοιπόν που ισχυροποιούν τη δική μας θέση σε αυτή τη διαπραγμάτευση είναι δύο: οι επιδόσεις της οικονομίας και η τήρηση από την πλευρά μας των συμπεφωνημένων.
Άρα επειδή οι επιδόσεις της οικονομίας είναι καλές θα πρέπει να εξασφαλίσουμε την ίδια εικόνα και ως προς την τήρηση και υλοποίηση των δεσμεύσεών μας. Εάν σε αυτό το σημείο δεν υπάρξουν κενά, τότε πιστεύω ότι θα εξασφαλίσουμε τις συμμαχίες που απαιτούνται για να αποκρούσουμε το πολύ πιθανό ενδεχόμενο να τεθούν από μερίδα των δανειστών μας νέα ζητήματα στο τραπέζι και παράλογες απαιτήσεις.»
Ως προς τις διεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς, επισήμανε το εξής: «μας αφορούν και τις παρακολουθούμε με ενδιαφέρον. Η δική μας αντίληψη ήταν πάντα η αντίληψη των ευρύτερων συναινέσεων και των συνεργασιών». Όσον αφορά στις εκλογές, τόνισε ότι σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι «2 + 4».
«Στα δύο χρόνια μέχρι τις επόμενες εκλογές, η κυβέρνηση οφείλει να επιτύχει την έξοδο από τα μνημόνια και την επιτήρηση και να δώσει σαφή δείγματα του δικού της σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τη δίκαιη ανάπτυξη. Η δημοσιονομική αντιπολίτευση αθροίζει βεβαίως ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. Εκλογές όμως δεν κερδίζει» είπε.

epirusblog.gr
5 of 5
Πιτσιόρλας: Πολύ πιθανό μερίδα των δανειστών να θέσει στο τραπέζι νέες απαιτήσεις
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3128587928394208489
item